Dyche om Ipswich

Sean Dyche pressekonferanseEtter to uker med stillhet braker det igjen løs kommende helg og Championship sparkes i gang der the Clarets reiser til Portman Road og gjester Ipswich, hvor de ikke har hatt fotballgudene med seg de siste årene. Det er en trend manageren ønsker å snu.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har ikke vunnet på Towns hjemmebane siden januar 1970, den gang sørget Frank Casper for Burnleys seier, som også har vært deres eneste på Portman Road. Burnley er i form og kan vise til en kamprekke på ni ubeseirede, hvorav åtte er seire – slikt har sendt Burnley til topps på tabellen.

– Det som har skjedd i fortiden kan ikke påvirke det som skal skje i fremtiden, vi må være forberedt og klare, sa sjefen. Ipswich har en god hjemmeform, men vi har en god borteform og dette skiller seg ikke fra noen andre vi har møtt.

– Det blir en tøff kamp, men vi har tatt vår sterke hjemmeform og blandet det med noen fantastiske prestasjoner på bortebane – det er en god balanse i det vi gjør. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er store utfordringer fra enhver man spiller mot og neste er Ipswich. De har ikke fått balansert sesongen enda, men de gjør det bra hjemme selv om de ikke får det helt til på fremmed gress. Enhver klubb i Championship anser seg selv og Ipswich er ikke annerledes, vi må være klare og prestere. 

– Hvem enn man møter, så handler det som mentalitet. Uansett hvem og hvor man spiller, gjør jeg det klart for spillerne at banen, ballen og målene er like store – det er kun elleve andre der ute, hjemme eller borte. Vi tenker at vi er mentalt sterke til å jage seier på bortebane og det kommer vi til å gjøre igjen. 

– Det har vært en trengt pause å få etter å forrige bra seieren over Reading. Å være på toppen av tabellen gir alle en god følelse og jeg følte det var behov for en hvil denne gang, hvor den første pausen kom for raskt og spillerne var fortsatt i god form. Siden da har hovedsaklig de samme spillerne spilt, så det var litt annerledes og en mulighet for spillerne å bryte seg ned fysisk.

– Vi prøvde å finne balansen mellom hardt arbeid og fortjent hvil og føler vi har funnet den rette balansen, men det finner vi ut av når fløyta blåser, avsluttet manager Dyche.