Ser det positive i ett poeng

Selv om det ble en frustrerende målløs poengdeling på Turf Moor, så var det flere positive aspekter å trekke frem i følge manager Dyche. Det er ni måneder siden sist the Clarets har tapt på eget gress og rundens poengdeling gjorde at Lancashire-laget nå er på en tredje plass. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg ser ikke at poenget gir noe annet, men det var mye positivt å se, sa Dyche. Vi dominerte mot et veldig godt lag som igjen viste hva som bor i oss, derfor er det ikke dårlige nyheter for meg. Det blir fort negativt når folk begynner å hakke på hverandre (les: spillerne), noe jeg ikke forstår. Vi er på tredjeplass og har akkurat sikret oss ett poeng og allikevel heier noen ironisk på spillerne – det er noe jeg ikke forstår, men har blitt vant til det. Jeg har vært her i ett år og det er en del av opplegget. 

– Det er interresant fordi vi var klare over utfordringene som vi kunne støte på og stallen vår er til det minimale (pga fravær; Ings, Marney, Duff), men det gode er at Stevie Hewitt kom seg i gang og det er flott for han å komme seg utpå gresset idag. Cameron Dummigan fikk føle det på kroppen som Cammy Howieson, så det er fine ting som skjer i laget og de unge får et inntrykk av det hele.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Hvordan kan man ikke savne Danny (Ings)? Gutten flyr høyt, scorer mål der han og Sam har stiftet et godt samarbeid. Han blir bedre og vi håper ankelen vil komme seg og at han er klar til lørdag, men vi må se hvordan det blir.

– La oss være ærlige, bare fordi Watford ikke er like sterke som de var i fjor, så er det ikke sagt at de er et svakt lag. De har noen virkelig gode spillere, men vi dominerte i store deler av kampen og klarte bare ikke å finne den avsluttende delen. 

– Men vi har gjort det gjennom hele sesongen. Det var en dominerende første omgang og vi skapte mange sjanser. Keeperen deres reddet mesterlig et forsøk fra Scott Arfield og i annen omgang var det jevnt i 20 minutter, men jeg mener vi avsluttet kampen sterkt – slik vi pleier å gjøre, avsluttet sjefen.