Dyche tar ingenting for gitt

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche understreker at de lilla- og lyseblå fra Lancashire ikke kommer til å ta Doncaster for gitt når lagene møtes til dyst litt senere i kveld. The Clarets kan nemlig gå til topps i Championship dersom de skulle klare å vinne oppgjøret på Keepmoat Stadium.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Selv om Burnley er ubeseiret på de syv siste kampene (seks har endt med seier), så tar ikke Dyche noe for gitt når de gjester et Rovers-lag som ikke bør undervurderes til tross for deres svake form.

– Vi viser veldig gode tegn, men man kan ikke tenke for mye på tabellplasseringen og man må forsikre seg at ikke noe blir tatt for gitt, grunnet ligaens natur. De fleste av våre spillere kjenner serien og vet at det er humpete, topp kan slå bunn, midten kan slå hvem som helst og jeg mener dette er den mest utfordrende serien nettopp til det. 

– Hvem som helst kan slå hvem som helst og man må forberede seg foran alle kamper. Jeg tror guttene lærte det fra forrige sesong og nykommerne har bidratt med en følelse av være konkurransedyktige, som produserer, som igjen kan hjelpe å vinne kamper. Standarden på dette nivået øker stadig og Doncaster kommer til å være en trussel, men vi håper å kunne skape vår egen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg vil ikke si at vi tar noen kamp for gitt, jeg gjør det iallefall ikke og i kveld er ikke annerledes. Glem plasseringen og glem formen, faktum er at vi må være klare til å prestere, vi må øke sjansene våre for å sikre det vi vil – som er en seier. 

– Vi er i en gruppe av det ukjente der noen lurer på hvilken vei dette vil gå, men vi har sitter med en god følelse. Vi tar til oss erfaringen, lærer og forbedrer oss underveis, men vi er nå blant de store gutta og det er en god utfordring for oss og jeg har blitt akutt oppmerksom hvor viktig guttene er for klubben og byen.

– Det er en viktig tid for fansen å kunne knytte bond med klubben. Den var ikke såret, men kanskje litt strukket og jeg mener det er en virkelighet rundt klubben der mange sier «vi er Burnley, vi konkurrerer og står for det vi er». Det virker å være balansen og folk forstår utfordringene vi har foran oss, men er villige til å holde sammen, støtte hverandre og ta steget visere – slik vi har gjort, avsluttet sjefen.