Dyche: – Uakseptabelt

Sjefen var soleklart skuffet over Burnleys annen omgang etter at et erfarent lag ikke klarte å utfordre Sunderland. Dyche er klokkeklar i sin tale.

Sjefen gjorde ti bytter til oppgjøret mot Sunderland fra League One og flere av spillerne kan vise til en CV bestående av landslagspill. Det startet oppskriftmessig med et tidlig mål av Jay Rodriguez, men i løpet av ti minutter i en halvtime senere var kampen snudd opp ned og punktert. Dermed ble det cup-exit nok en gang før eventyret i det hele tatt startet.

Foto: BurnleyFC.com

Sunderland skapte åtte sjanser og scoret på sine tre første.. Sjefen tar sterke ord i bruk og kaller det uakseptabelt. Spesielt etter to raske mål rett etter sidebytte og antageligvis en av de mest skuffende omgangene fra the Clarets på lenge.

Realiteten i fotball er å prestere. Presterer man ikke er det irrelevant hvem du møter. I annen omgang var det ikke tilstrekkelig med spillere som ville bidra. Skal jeg være ærlig og det sa jeg til dem; stiller dere spørsmål om laguttaket, så har dere grunnen der. Den siste halvtimen er årsaken, fordi man legger ned grunnlaget i slike kamper.

Foto: BurnleyFC.com

I slike kamper ser vi etter karakter og store prestasjoner. Jeg mener Chris Wood gjorde det, han var en håndfull og viste hvordan vi skulle ha spilt i annen omgang. Et par holdt fast og vi måtte ta Azza (Aaron Lennon) av banen siden Johann ikke blir klar til helgen.

Kollektivt var det en sterk gruppe og jeg forventet at gruppen skulle prestere, men det gjorde de ikke i annen omgang. De første fem minuttene av annen omgang var uakseptable fra den erfarne gruppen som var der ute. De spillerne har gjort det bra på trening og standarden har vært høy, men alt det forsvinner hvis man ikke presterer.

Foto: BurnleyFC.com

Vi hadde fullstendig kontroll i første omgang og de utnyttet den eneste tabben vi gjorde. Fram til da spilte vi veldig bra, holdt på ballen, forsøkte og utfordret dem. Vi burde helt klart ha ledet med to mål til pause, men samtidig var det synlig at det kliniske er avgjørende på begge sider av banen.

Etter at vi slapp inn målet så var vi fortsatt i god stand, men de fem første minuttene etter sidebytte var uakseptable fra gruppen. Først fikk de inn ett mål etter en rikosjett og det andre var mystisk fra en erfaren spillergruppe som alle var parkert på femmeteren.

Jeg tar ikke noe ære fra Sunderland, men vi gjorde ikke nok til å vinne kampen og det er den største skuffelsen fordi det var en erfaren gruppe jeg hadde tro på. Samtidig viste annen omgang hvorfor (Premier League) laget spiller for øyeblikket. Noen ganger er det så enkelt, avsluttet Dyche.

Foto: BurnleyFC.com