Dyche: – Vanskelig å være skuffet

The Clarets måtte jobbe hardt for poengene mot London-laget og anført av en dyktig Steven Defour klarte laget omsider å dra i land et viktig poeng, men det var eventyreren Johann Berg Gudmundssons innlegg som fant Chris Wood. Burnley beholdt 7.plass på tabellen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi fortsatte og fikk et poeng, så det er vanskelig å være skuffet for øyeblikket, forklarte Dyche. Det er naturlige detaljer ved kampen, men tatt alt i betraktning fikk vi en solid start på kampen og kunne se stor forbedring blant spillerne og laget. Vi trenger fortsatt noen større øyeblikk på topp, men det var gode tegn på det vi prøver å utrette. 

– Det var et svakt mål imot etter vår standard som kom fra en lang ball over banen og det er ikke ofte det hender oss. Vi kom oss etterhvert og før utvisningen. Kampfølelsen endret seg og det er ikke lett å bryte ned ti mann, de satt dypt, holdt stand og fortjente helt klart noe fra kampen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi endret taktikken til pause fordi vi tenkte at de ville parkere bussen, noe vi måtte bryte ned. Derfra trengte vi litt mer fysikk på topp og det er slik det ble. De forsvarte boksen sin og det var et herlig innlegg fra Johann og en flott avslutning fra Woody. All honnør til West Ham. De har hatt sine turbulente perioder denne sesongen, men de kjempet hardt for å vinne og jeg er glad for at vi i det minste fikk ett poeng. 

I løpet av ett og et halvt minutt pådro Andy Caroll seg to gule kort og dermed rødt etter dueller med James Tarkowski og Ben Mee, det utfallet ble etterhvert avgjørende i kampen mot West Ham.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var helt klart en utvisning fordi det er slik spillet er. Jeg vil ikke miste det fysiske i en kamp, fordi det er en viktig faktor i en kamp, men den var drøy. Jeg vil ikke si den første (duellen mot Tarkowski) var skadelig, men den andre var rødt kort og dommeren gjorde det han måtte gjøre, avsluttet Dyche.

Målscorer Wood forteller at han hele tiden hadde tro på at the Clarets kom til å finne nettmaskene. Wood skapte flere muligheter for de burgunder- og lyseblå, men ble hindret av Joe Hart nesten alle gangene. Burnley fortsatte å presse og jage en utligning, først etter at hjemmelaget hadde tre spisser på topp at det løsnet, takket være et herlig innlegg av Johann Berg Gudmundsson.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er slikt som skjer når man får litt plass blant kroppene, men Vokesy og Barnesy gjorde det mye lettere med å strekke forsvaret og sørge for at jeg fikk plass i boksen. Det var et perfekt innlegg og levert på millimeter, så det var fint å kunne avslutte den. Som spiss vil man kjøre på fordi det alltid kommer til å dukke opp en ny mulighet, ballen kommer alltid til å falle på noen i boksen og da må man sørge for å være klar. 

– Alle spillere er klare for det, selv om sjansen ikke kommer før mot slutten av kampen så vi er sikre på at vi kan score mål. Lagene som kommer hit, kommer hit med mer respekt enn det de er vant med.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi må fortsette å jobbe hardt og finne måter å bryte ned motstanderne på og finne vinnermålet. Det var litt frustrerende å spille mot ti mann og vi kunne nok ha gjort litt mer, men jeg mener at dersom målet hadde kommet tidligere i omgangen, så hadde vi vunnet. 

– Dessverre var det ikke tilfellet og West Ham spilte strømlinjeformet i annen omgang og det er vanskelig å bryte ned. De parkerte bussen fra deres perspektiv og det var vanskelig, vi måtte jobbe hardt for å bryte dem ned. Men vi klarte å finne nettet til slutt, vi skapte gode sjanser og kunne nok ha scoret flere. Vi fikk et poeng, som er bra og seks kamper uten tap er fantastisk og noe vi ser fram til å bygge videre på, avsluttet Wood.