Dyche: – Vidunderlig mål av Scotty

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche hyllet Scott Arfield praktfulle mål mot QPR, et mål som nok blir ansett som kandidat til årets mål i Clarets-leiren. Seieren over London-laget sørget for at de lilla- og lyseblå klatret opp av bunnstriden, men reisen er forsatt lang.

Kampens første mål kom etter tolv minutter når Scott Arfield fosset fremover på venstrekanten, driblet seg forbi noen QPR-spillere og satte et utsøkt skru i lengste hjørne. Det var vingens andre mål i Premier League, det første kom i sesong-åpningen mot Chelsea.

Gleden ble noe kortvarig når Charlie Austin satte inn straffe like etterhalvtimen, men gjestene fikk ikke glede seg stort over utligningen siden Burnleys egen Danny Ings økte til 2-1 kun minutter senere. Også han med et noe magisk mål der han lurte unna to forsvarere.

– Scottys mål er vidunderlig, vidunderlig mål. To muskatnøtter (to-touch, red.adm) på dette nivået og en skruball i lengste hjørne forteller om kvaliteten vi har, sa en stolt Dyche og sammenlignet; Hvis Alexis Sanchez hadde scoret det, ville ha blitt vist hundre ganger i løpet av helgen. Vår viser de kanskje to ganger, men vi er glade for å unngå oppmerksomheten.

– De fleste avskrev oss ved juletider, men det gjorde ikke vi ikke. Vi er fortsatt med og kjemper, det ligger kjempestor utfordring foran oss. Mye har blitt sagt om vår nådeløse innstilling og de som har snakket om det, har hatt rett – vi har fortsatt viljen og ønsket til å påvirke kamper.

Begge lag skal ha skryt fordi det var en stygg dag å spille fotball. Vinden var forferdelig på banen, men jeg føler vi klarte det bra og skapte nok sjanser til å slippe de nervøse minuttene mot slutten. Alle de gangene vi brøt spillet i annen omgang burde vi ha hatt mer kontroll mot slutten.

– All ære til keeperen deres som hadde to kjemperedninger der (på Loftus Road) og to nye idag, men det er gledelig å se kvaliteten og kontringene våre var bra idag. Vi må fortsette og jobb med den avgjørende delen på topp.

– Vi må gjøre oss fortjent til alt og det gjorde vi nok en gang idag for tre viktige poeng. Alle seire føles like store på dette nivået, mye ble sagt da vi ikke vant noe på ti kamper i en tilpasning-periode for oss. Men det er store tegn på troen i laget og selv om jeg vil si at seieren anses som stor fra utsiden, så er det kun tre poeng på tabellen og vi trenger mange flere, avsluttet Dyche.