Eagles: – Derfor måtte jeg forlate Burnley

Playmaker Chris Eagles valgte sammen med høyreback Tyrone Mears å bytte klubb og følge Owen Coyle i Bolton de neste årene. Duoen gikk for £3m og Eagles, til tross for å hylle Claret-fansen forteller at han ikke hadde noe annet valg enn å forlate Burnley. 

Foto: Burnleyfootballclub.com

25-åringen og forsvarer Mears ble omsider offentliggjort som Bolton-spillere og ble gjenforent med mannen som hentet dem til klubben i sin tid, Owen Coyle. Overgangen gikk i boks en uke etter at £3m-budet ble godtatt av Burnley og Eagles håper overgangen kan hjelpe han å gjenopplive karrieren etter å ha vært i PL med the Clarets to år siden.

Som et barn ønsket jeg å spille i Premier League, uke etter uke mot de beste spillerne, forteller Eagles. Det er det jeg ønsker å gjøre, jeg gleder meg til å returnere og det begynte å bli sensitivt – markedet er ikke akkurat på høygir og jeg hadde ikke hørt så mye [om en potensiell overgang].

– Det var noe spekulasjoner om Everton og jeg ba agenten min om å ringe hvis det var noe seriøst; jeg var i Torquay når jeg fikk samtalen angående Boltons interesse. Jeg trodde det var familie, men agenten fortalte meg at de hadde blitt enige om en sum og Tyrone var en del av avtalen. Everton var interessert, men så fort Bolton kom på banen, var det aldri noen tvil for å være ærlig.

Den tidligere Manchester United-spilleren, som var en lærling under Owen Coyle innrømmer at det var vanskelig for han når skotten forlot Turf Moor midt i deres første Premier League sesong på 33 år.

Når Owen dro fra Burnley var det vanskelig for meg og for klubben, røper Eagles. Jeg scoret 15 mål forrige sesong og hadde det som mål og er glad for at manageren hadde tillit til meg og er sikker på at jeg ikke kommer til å svikte han.

– Når jeg signerte en ny kontrakt med Burnley gjorde de alt for meg og jeg kan ikke klandre dem på noe som helst vis: fansen har vært herlige, men de må innse at det er for mitt eget beste å spille på et høyere nivå.

Jeg føler meg definitivt som en bedre spiller enn det jeg var da vi var i Premier League, jeg spilte mot Bolton for første gang da jeg var 14 og vet hvor store de er, så jeg er glad for å være her. Owen har gjort her, hva han gjorde i Burnley; gjorde det til en familie-klubb og jeg er sikker på at jeg kommer til å stortrives, forteller Eagles som samtidig røper at tiden under Brian Laws ikke var den beste for han og det var en lettelse når Eddie Howe erstattet den tidligere Burnley-forsvareren.

Månedene etter at Brian Laws kom inn, lot han meg ikke spille i det hele tatt, vi hadde et blandet forhold og noen ganger ble det intens, men når jeg spilte er jeg sikker på at jeg viste hva jeg kan gjøre og håper å kunne gjøre det denne gangen også. Når Eddie kom inn med sin trenings teknikk, var de førsteklasses, han satt meg bak spissene, en posisjon jeg var vant med å spille i da jeg var yngre og gjorde det bra. Jeg var igjen glad for å være i Burnley. Bolton kommer til å være i den øvre halvdelen, det er jeg sikker på og det kommer ikke til å være trusler og bekymringer angående nedrykk, slik det var med Burnley, avslutter playmakeren.