Eagles og Mears på vei til Bolton

Det meldes via flere medier idag at playmaker Chris Eagles og høyreback Tyrone Mears er på vei til mannen som hentet dem begge til Turf Moor, Owen Coyle i Bolton. Manager Howe forteller at det kun gjenstår en underskrift for spillernes del, samtidig som søket etter erstattere allerede har startet.

Foto: Burnleyfootballsclub.com

Klubben melder idag at de har gitt tillatelse til å snakke med duoen som ble hentet av daværende manager, Owen Coyle. Sistnevnte og Bolton anslås å ha lagt inn et bud på £3m for deres signaturer – begge er forøvrig i sitt siste år av kontrakten. Klubben håpet naturligvis at de skulle forlenge kontrakten, men det virker nå å ikke være aktuelt etter at begge også ble utelatt fra dagen oppkjøringskamp i- og mot Torqay – en kamp der the Clarets vant 3-1.

Det blir veldig trist hvis begge guttene forsvinner, forteller manager Howe. Vanskeligheten her, er lengden på deres kontrakter, de har begge et år igjen som gjør at klubben ikke hadde fått noe for dem neste sommer, så fra klubbens synspunkt er de £3m mye penger og forhåpentligvis penger vi kan bruke på å hente inn forsterkninger. 

foto: burnleyfootballclub.com

Vi har alltid hatt dette i bakhodet og var klare over Chris og Ty grunnet deres kontrakt-lengder, så det er absolutt ikke uventet, men vi har ikke hørt noe tidligere og dette har skjedd veldig fort. Det er fotball, det kaster deg ut i uventede scenarioer hvor du må reagere fortløpende.

Hvis guttene hadde dratt tre år siden, ville deres verdi vært helt annerledes, men slik er spillet. Vi har gjort vårt beste i å overtale dem til å bli, men de ønsker å spille i Premier League og det er et alt for godt kort for dem å spille.Vi kan ikke annet enn å vente og se hva som skjer og det er et vanskelig scenario, men vi er triste over å måtte la dem dra. Det er enda vanskeligere fordi vi ønsker å bygge opp et lag som er kapabelt til opprykk, men samtidig er det penger i bildet.

Det er på tide å se etter nye spillere nå. Vi er helt klart førre nå og vi trenger å hente inn kvalitet. Nøkkelen en å ikke få panikk av utfordringen og identifiserer de riktige spillerne, det endrer ikke hvem vi ser på, fordi vi har måtte identifisere dem før Chris og Ty, og må nok tenke oss om igjen, fortalte manageren.