– En god uke

Manager Dyche sa seg fornøyd etter poenget mot Brighton etter det han betegner som en god uke. The Clarets holdt sin tredje strake kamp uten baklengsmål i løpet av en uke. 

Foto: BurnleyFC.com

Watford og Stoke ga seks av seks mulige poeng, mens Brighton spilte godt og ga Burnley en verdig utfordring. Manageren roser spillernes kollektive innsats og pågangsmot.

– Når jeg reflekterer over det, så mener jeg at ett poeng er et veldig godt resultat. Det var en jevn kamp og de hvilte spillere mot Tottenham i midtuken så det betyr ar de anså dette som en stor kamp og en de kunne vinne. Jeg er glad for at de ikke fikk det til og er glad for vår tredje kamp uten baklengs i løpet av en uke, for det er vanskelig å be om i Premier League og er henrykt over spillerne og deres arbeidsinnsats. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er fornøyd med det defensive arbeidet og nok en kamp der Popey ikke måtte plukket ballen av eget nett. Han hadde ikke de største tingene å gjøre, men hadde noen store redninger i første omgang. Hans håndtering var veldig god og han kommer etter innleggene, men han har et lag foran seg som er villige til å jobbe. 

– Jeg mener vi ble sterkere etterhvert som kampen fortsatte, de var bedre i første omgang når vi ikke helt var med, men i annen omgang var vi sterkere og jobbet hardt i en jevn kamp. De ville komme seg ut av en lei form og vi ønsket å fortsette med vår gode, noe som gjorde det hele til en spennende dag. 

Foto: BurnleyFC.com

Kampens snakkis var straffe-avgjørelsen etter at Glenn Murray viklet bena i James Tarkowski og begge falt i feltet, hvorpå dommeren blåste og pekte på straffemerket.

– Det var et ærlig forsøk på å jage ballen og bena viklet seg i hverandre. Det var hardt fordi det var i feltet og da blir de enten gitt eller ikke gitt. Dersom det skulle skjedd midt på banen, tildeler du frispark da? Det er vikling av bein og ikke med hensikt, mener jeg, men det er en vanskelig situasjon. Det var iallefall det fra mitt ståsted, forklarte Dyche.