En stolt manager

Sean Dyche pressekonferanseBurnley-manageren mener at Clarets-fansen kan være stolte over spillerne etter deres tapre innsats mot Stoke som sikret sesongens første borteseier.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Clarets-sjefen sprudlet av stolthet etter å ha sett de lilla- og lyseblå dra i land sesongens første borteseier – deres andre seier på rad – etter at Danny Ings var rett mann på rett sted ved to anledninger i løpet av to minutter.

– Jeg sa når jeg kom hit at de kommer til å ha et lag som kommer til å gi alt for trøya, poengterte Dyche. Idag har de gjort det igjen i Premier League og jeg er stolt av dem, det er noe av det mange vet jeg holder kjært; det er gammeldagse verdier som mer enn noen gang er relevante. Stolthet, lidenskap, begjær og vilje er ting laget har overflod av, jeg har det, staben min her har det og spillerne har det også – som var synlig.

– Noen ganger må vi vinne måter å vinne på, uavhengig av hvordan og jeg mener våre to mål var herlige, Stoke satset hardt og kom mot oss med bølge etter bølge, men vårt taktiske grunnlag og organisering var godt synlig og sikret oss en fin seier. Stoke er et godt respektert og erfarent Premier League-lag, hvor vi er en gruppe som lærer og utvikler oss. Vi må jobbe veldig hardt for all plass på banen, men er villige til å gjøre det. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi har ikke hatt gleden av å lede meg to mål i Premier League, så det er en annen lærekurve. Etter det, kunne vi ha holdt på ballen mer? Ja. Kunne vi ha beveget ballen bedre? Ja. All ære til Stoke fordi de spilte sterkt med friheten som to mål under bringer siden man ikke har noe å tape, men jeg vil si at det var en stor prestasjon fra oss og en som innkapsler det vi har stått for, står for og ønsker å stå for. Alt vi trenger er å tilføye kvalitet, men det kommer. 

Vi sa vi ønsket å følge opp (Hull-seieren) selv om det ble spådd som det umulige, men vi føler ikke det. Jeg tror på spillerne og måten vi jobber på. Vi fikk en tøff start på sesongen og det kommer til å bli det igjen, men vi har ikke sett for oss at vi kommer til å rulle inn i ligaen og rulle ut med seirene. Mentaliteten i gruppen er god og dersom jeg var en Burnley-fan – noe jeg på en måte er -så ville jeg vært stolt av prestasjonen, avsluttet Dyche.