Ett poeng og positive tegn, tross skrekkskade

(West Ham 1-1 Burnley): Burnley gikk for en spillestil der ballen beveget seg mer langs bakken, selv om Weghorst scoret med hodet. Cornet sikret og brant en straffe, etterfulgt av West Ham som utlignet i annen omgang. Ashley Westwood sin skrekkskade satte en demper på et viktig poeng i London.

Michael Jackson (og Ben Mee) valgte å bytte ut Josh Brownhill og Aaron Lennon med Jack Cork og Dwight McNeil i sin første kamp etter sparkingen av Dyche. West Ham fløy høyt etter deres sterke seier i Europa cup’en i midtuken.

Åpningsminuttene var positive og Burnley fikk mulighet til å holde på- og sparke ballen litt oftere. Ved flere anledninger enn vanligvis ble ballen spilt langs bakken, fremfor lange innlegg – inspirerende. Bowen (12′) noterte seg kampen første mulighet fra hjørnespark. Pope vartet opp med en strålende redning med venstre hånd.

Rundt kvarteret fikk hjemmelaget se mer til ballen. Cresswell (16′) fikk en god mulighet, men ble blokkert av Tarkowski og fikk ballen i nettet fra det påfølgende hjørnesparket, men like i forkant ble Pope dyttet overende og dermed ble ikke målet godkjent.

Cornet (20′) skapte en spennende mulighet for Weghorst, men skuddet ble fanget opp av keeper Fabianski rett før spissen fikk brynet seg på ballen. I det 21.minutt pådro Westwood en skade under en takling med Vlasic. Spillerne rundt var tydelig preget – skaden må ha vært omfattende, trolig brudd. Etter lenge stopp i spillet ble midtbanespilleren kjørt av banen og erstattet av Brownhill.

I det 32.minutt fikk Burnley et hjørnespark. Cornet la inn kula som fant Jay i lufta – spissen sendte ballen i tverrleggeren og spratt til Wout Weghorst (33′) som skallet inn 1-0 til Burnley! Spissens andre mål denne sesongen og håpet var tent på London Stadium.

Burnley var litt mer inspirerende å se på når de spilte ballen langs bakken, fremfor gjentatte forsøk på lange baller, men Antonio (43′) ville også prøve seg på et skudd som ble utmerket avverget av Collins. Etter forsøket klarerte Burnley og plutselig fosset Cornet mot mål. Sistnevnte ble klippet ned av Fabianski i feltet og en soleklar straffe til Burnley. Cornet (45+1) tok straffen selv, men sendte ballen til side for mål – Fabianski kastet seg til motsatt side.

Fjerdedommeren la til ni tilleggsminutter og i det andre and disse trengte Antonio litt behandling etter en smell, men det ble ingen flere mål i London før dommeren sendte lagene i garderoben. Oppsummert var det en god omgang for the Clarets, foruten skaden på Westwood. Weghorst fikk flere baller i føttene og ikke på hodet, noe som gjorde spissen en god del mer produktiv, samtidig var det nok første gang på lang tid at Burnley hadde en spiller som fisket på midtbanen (Cornet) mens laget forsvaret et hjørnespark. Utrolig hvor lite små justeringer kan endre et kampbilde.

Annen omgang startet litt roligere for Burnley. Det var nok forventet at West Ham kom til å satse og Soucek (49′) kunne ha utlignet etter en meget merkelig pasning fra Dwight McNeil; fra offensiv posisjon ved West Ham-flagget sendte vingen ballen tilbake til midtbanen – hvorpå kula ble snappet opp av Bowen som kontret.

Cornet (55′), Bowen (56′), Antonio (57′) og Rice (60′) forsøkte seg før Burnley gjorde sitt første bytte. Roberts for Lowton. Rodriguez (63′) fikk en finfin pasning av Cornet på kant, men Jay kurlet kula like til side for mål. Der skulle ballen vært i nettet!

Midtveis i andre omgang jevnet det seg ut litt, selv om hjemmelaget hadde et lite overtak og skapte litt mer med ballen. West Ham fikk frispark i god posisjon, ca 20 meter fra mål. Lanzini leverte frisparket mot mål og fant Tomas Soucek (74′) i feltet, som stanget inn 1-1.

Benrahma (76′) fikk en kjempemulighet til å sette inn 2-1, men Connor Roberts avverget i siste liten. Cornet (78′) forsøkte seg nok en gang før Vydra ble erstattet Dwight McNeil. Cornet (84′), Antonio (86′ og 89′) og Diop (87′) forsøkte alle å sende ballen i nettet. Nick Pope vartet opp med den ene kjemperedningen etter den andre.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter, men det ble ingen flere mål og endte med poengdeling i London.

West Ham: Fabianski, Johnsen, Diop, Dawson, Cresswell, Rice, Soucek, Bowen, Lanini (Fornals 79), Vlasic (Benrahma 64), Antonio
Innbyttere: Areaola, Fredericks, Coufal, Noble, Kral, Masuaku, Benrahma, Fornals, Yarmolenko
Gule kort: Rice 66

Burnley: Pope, Taylor, Collins, Tarkowski, Lowton (Roberts 61), Cornet, Westwood (Brownhill 30), Cork, McNeil (Vydra 79), Weghorst, Rodriguez
Innbyttere: Hennessey, Roberts, Bardsley, Long, Brownhill, Stephens, Lennon, Barnes, Vydra
Gule kort: Cork 10, Weghorst 66