Sean Dyche sparket

Premier Leagues lengstsittende manager ble i dag sparket fra Burnley FC. Med seg forsvinner også assistent Ian Woan, førstelagstrener Steve Stone og keepertrener Billy Mercer.

Dyche skrev seg inn i historiebøkene til Burnley med to opprykk (fra the Championship) og kvalifisering til Europa League. Som følge av sistnevnte ble også en lokal pub omdøpt i hans navn. Men dette begynner å bli en del år siden..

The Clarets har hele tiden kjempet med nebb og klør for å overleve og har nok de to siste sesongene overlevd på at lagene rundt var dårligere enn Burnley og dermed sikret videre PL-kontrakt. Bragden skal uansett ikke tas vekk fra manageren.

Mange har påpekt at dersom tidligere styreformann Galick hadde støttet Dyche mer, så ville vi aldri havnet i en posisjon der klubben kjemper om overlevelse hele tiden. Når Pace tok over, ble det adressert og enn så lenge har fire spillere blitt hentet inn.

En utfordring som vokser fram er at spillerne har måttet tilpasse seg Burnley (Dyche) sin spillemåte, fremfor å spille på spillernes styrker og ferdigheter – slik vi så med Cornet etter overgangen. For en spiller, for en teknikk og for et overblikk. Se på mannen de siste kampene og han har blitt forvandlet til en typisk Burnley-spiller. Weghorst er en annen, spissen er fantastisk med bena – men får ikke noe annet enn lange og høye baller mot seg, som om det fortsatt var Wood. Der kunne og burde en hovedtrener tenkt litt annerledes, som ikke er tilfellet.

Taktikken har vært den samme så og si hver kamp. Tilnærmingen den samme, og pressekonferansene etter kampen helt like; «små marginer».. Sparkingen av Dyche var uunngåelig. Flere bekymrer seg nå for hvem som skal ta over, hvem som kan fylle skoene. Forhåpentligvis vil det også bety at de unge fra akademiet får en mulighet til å vise seg og etablere seg. Faktum er at det kun er Dwight McNeil som har etablert seg på hoofball-laget under Dyche. Noen som husker Josh Benson? En talentfull ung spiller med opphav fra Arsenal-akademiet, fikk noen cup-kamper og innhopp. Ansett blant mange som potensiell og god midtbanespiller i fremtiden, men som ble solgt fordi han foretrakk å spille langs bakken fremfor å sende ballen langt opp på banen. Hva slags signal sender det til ungdommene som ønsker å spille på Burnley…?

Redaksjonen mener at sparkingen var på overtid og burde ha skjedd forrige sommer, fremfor en kontraktsforlengelse. Hvem enn som tar over nå, kommer til å bringe noe laget trenger og har trengt lenge; en frisk pust, en ny tankegang, alternativ spillestil, en endring, slutt på noe som ikke har fungert over tid og starten på noe annet.

Dyche fortjener en statue utenfor stadion, helt klart, men fotball baserer seg på resultater og de har uteblitt alt for lenge til at dette kunne pågå. Takk for alt, Dyche, men nå er det på tide å se fremover.