Første forsterkningene er klare

Eddie Howe og hans mannskap har forsterket laget, riktignok ikke med spillere, men har fylt lagets to ledige stillinger innen støtteapparatet. Hjelpetrener Jason Blake og speider Brian Glover er hentet inn som forsterkninger.

Hjelpetrener Blake er en manager Eddie Howe har jobbet med under Bournemouth-tiden, har egen fotballskole (ekstern lenke) og har erfaring fra trenerroller hos Southampton og Reading. 34-årige Blake kommer til å jobbe som hjelpetrener for Howe og assistent Tindall, med størst vekt på ungdoms- og reservelags-trening, mens Glover forsterker Burnleys styrke innenfor talentjakt med rundt 15 år erfaring bak seg fra West Ham United.

Duoen ankommer Turf Moor etter at Burnley skilte lag med Stuart Gray og Ash Hoskins tidligere i år og forsterker et noen redusert trenerstab.

Han er en jeg er henrykt over å hente til klubben, forteller Howe. Han kommer til å bringe entusiasme og hengivenhet til jobbet og vil det forhåpentligvis være starten på en spennende tid for han.

– Han har erfaringen fra ungdomsfasilitetene i Bournemouth og var stor del av laget der nede. Jasons styrke er å jobbe med unge spillere og utvikle dem, han kommer til å jobbe med våre unge spillere og bidra med å utvikle dem til fremtidens spillere for klubben.

The Cherries har utviklet flere dyktige spillere opp gjennom årene; Sam Vokes, Brett Pitman, Josh McQoid, Rhoys Wiggins og Jayden Stockley for å nevne noen og Howe har dermed håp om at forsterkningen Blake kan sette sitt preg på Burnley. Manageren som får sin første oppkjøring på Turf Moor, har også rekruttert Bryan Glover til å bistå hovedspeideren Tim Henderson med å hente fremtidens talenter til Turf Moor.

Glover på sin side har vært med å utvikle West Hams kjente spillere, Michael Carrick og Joe Cole, som begge har vært- og er etablerte førstelagsstjerner i Premier League. I sin tid på Upton park jobbet han også med å utviklingen av Jack Collison, James Tomkins, Mark Noble, Freddie Sears, Junior Stanislas og Zavon Hines.

Brian har en lang historie i spillet og har jobbet for West Ham lenge, han spilte en stor rolle når de utviklet mange av deres utmerkede unge spillere og gjorde dem om til store navn. Han var en del av deres suksess og vi er henrykt over å ha han ombord, hvor speiding og rekruttering kommer til å være et område han vil jobbe med å forbedre. Tim jobber utrolig hardt, så det å forsterke den gruppen vil høste både han og klubben goder, avsluttet Howe.