Flott på mange måter

The Clarets dro i land et viktig poeng mot Aston Villa, men det måtte en uvant taktikk-endring til og takket være Jay Rodriguez’ første mål og en rask respons fra Chris Wood mot slutten av kampen ble det poeng.

Villa fikk satt inn ballen tidlig i kampen, men VAR ville det annerledes og holdt seg til litt over halvtimen da Anwar El Gahzi satte inn kampens først mål. Jack Cork pådro seg en skulderskade mot slutten av omgangen og ble byttet ut med den hjemvendte sønn; Jay Rodriguez. Burnley la over til en 4-3-3. Det skulle bære frukt og sørget for at både Jay-Rod og Wood fant nettmaskene.

Foto: BurnleyFC.com

Vi regnet med at det kom til å bli vanskelig her. De er nye i ligaen og legger seg aldri nedpå, men det gjør ikke vi heller. Å dra i land kamper er vanskelig i Premier League og det gleder meg når vi klarer å snu en kamp selv etter to baklengs. Jeg trodde ikke det kom til å gå så fort, men guttene her gir seg aldri. Lagånden, drivet og besluttsomheten var synlig nok en gang.

Vi måtte endre taktikken til pause når Cory måtte av med skuldersmerter, men det var også det rette å gjøre. Jeg ba dem om å stole på seg selv, gå utpå og spille seg inn i den endrede taktikken fordi de klarte det i sesongoppkjøringen og mot Brighton. Det er noe vi kan tilpasse når nødvendig og det hadde helt klart effekt på denne kampen.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg var fornøyd med annen omgang og hvor effektive vi var. Det er aldri enkelt å spille på bortebane og de hadde nok overtaket i første omgang, men etter pausen fikk vi et bedre grep og hadde mange muligheter som burde ha blitt utnyttet bedre. Slik hendelser kan fort ble avgjørende, men tatt i betraktning innsatsen, mentaliteten og viljen så var vi veldig gode og begge målene våre kom fra herlige innlegg.

Erik (Pieters) var briljant som klarte å finne plass og legge opp til det første målet. Det andre var ett utsøkt mål, ballen ble spilt til kanten og et herlig innlegg ble avsluttet med et herlig mål. Det var fire flotte innlegg og fire flotte mål i kampen, og for å være ærlig så fortjente vi noe ut av kampen, sa Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Jay Rodriguez fikk sitt første mål for Burnley i Premier Leauge og håper at dette er begynnelsen etter å ha hjulpet the Clarets til et viktig poeng.

Det var en flott følelse. Å få oss inn i kampen igjen var viktig på det tidspunktet og det er lite som overgår det å score et mål. Det er alltid viktig å få det første målet og man ser alltid fram til det, men jeg håper det vil være en god del mer. Jeg prøver alltid å holde hodet kaldt og gjøre det jeg alltid har gjort; jobbe hardt og prøve å utnytte mulighetene.

Foto: BurnleyFC.com

Det er mye konkurranse om plassene og det mener jeg er nødvendig. Det er en sunn konkurranse, vi vil at alle skal gjøre det bra, en god oppskrift til å se fremover og godt å være en del av.

Foto: BurnleyFC.com

Det er alltid moro mot Villa. Jeg respekterer dem som lag og de har en god tropp. Det er ett av de stadionene du ser fram til å spille på og det er en herlig stemning her. Å score mot dem er naturligvis flott, men det viktigste er prestasjonen og resultatet. Guttenes karakter er noe jeg definitivt har lagt merke til etter å ha kommet hit. De er villige til å kjempe seg ut og holde sammen, noe som er veldig viktig. De er gir aldri opp.

Jobben de legger ned og konkurransen, bare på treningene, er virkelig noe for seg selg og det er herlig å være en del av. Vi ville prøve igjen og finne, men til syvende og sist var det antageligvis en spennende kamp for den nøytrale. Vi kunne ha dratt det i land, men resultatet var rettferdig nok og Villa er et godt lag, så det var et godt resultat, sa Jay.