Fornøyd etter seier

Sean Dyche pressekonfernaseEtter en tøff kamp mot et lag som ikke hadde noe å tape var manager Dyche en fornøyd mann etter å ha sett sitt lilla- og lyseblå mannskap dra i land en viktig seier og forlenget samtidig ubeseirede form på Turf Moor til 15 kamper. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley måtte til tider kjempe godt for å holde seg i kampen, men et mål av Michael Kightly i det 65.minutt sendte Burnley tilbake til toppen. Seieren ble ytterligere et pluss i Lancashire-lagets sterke hjemmeform som strekker seg til 15 kamper i løpet av ni måneder.

– Til syvende og sist er det en velfortjent seier og flott for alle, spesielt for lokalsamfunnet i Burnley, sa Dyche. Det er vanskelig å vinne alle de kampene vi har hatt, spesielt på hjemmebane hvor vi har vært konsistente siden mars – det er utmerket og interessant fordi det var fortsatt litt utålmodighet på tribunene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg begynner å lære meg fansen, de har sett mye flott her denne sesongen så det er viktig at de gir spillene den friheten til å spille. En endring må til, i mentaliteten og i forventningene. Jeg må gjøre det klart at fansen generelt er flotte, men i dag var det bare litt utålmodighet når vi hadde spillerne jobbende veldig hardt.

Det er ikke lett å seire over lag på dette nivået, spesielt som Barnsley idag. Jeg sa til spillerne etter kampen at den tøffeste kampen dere noen gang kommer til å ha er mot noen som ikke har noe å tape, som var tilfellet idag. Barnsley kom hit og spilte med ingenting å tape, noe vi måtte ta oss av i første omgang hvor de spilte bra. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi var litt under de nivåene vi har satt, men som alltid sørget basisen for at vi holdt nullen. Tom hadde en stor redning i første omgang da han trengtes, noe han har for vane å gjøre. Jeg minnet dem om hvor gode de er og hva vi prøver å bygge her, det er en fantastisk gruppe her med en ærlig bestrebelse som trengte å ta av silkehanskene.

– I annen omgang skrudde vi opp farten, ble bedre og bedre, sterkere, løp over dem til tider og det var øyeblikk av ekte kvalitet som Michael vant. Vi vet at han kvalitetene og han har levert det idag og sikret oss seieren. Vi vet hva vi vil oppnå her og jeg vet hvordan vi oppnår det, det er fortsatt mer i vente og vi viste tegn til det nok en gang i annen omgang. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er vanskelig i hvilken som helst kamp og denne var interessant og noen har sagt at vi er på et lite mini-berg-og-dal-bane. Fra første til tredje og tilbake til første igjen er en ganske imponerende tur og den beste jeg har vært med på! Man får ikke alt i sitt favør i denne ligaen, men i de fleste kamper vi har spilt har vi for det meste dominert. Vi fikk en glipp mot Huddersfield der vi ikke spilte bra. 

– Men vi vet spiller bra og vi kan slå andre lag.Det er resultatene man oppnår når man ikke er på sitt beste som er viktige i en Championship-sesong. I dag fant vi en måte å vinne på og det er en viktig egenskap å ha, avsluttet sjefen.