Forsterker midtbanen med Josh Cullen

Vincent Kompany forenes med midtbanespilleren Josh Cullen fra Anderlecht og blir Burnleys sjette signering denne sommeren.

25-åringen røper at det har pågått samtaler over tid og ser fram til å møte sine nye lagkamerater og igjen spille under Vincent Kompany. Overgangssummen er ikke kjent, men anslås å ligge på omkring £3m.

Jeg er veldig glad. Det er noe som har pågått et par uker og jeg glad for at det er fullført og der fram til en ny sesong. Denne sesongen kommer til å bli spennende og jeg gleder meg til å kunne ta på trøyen i treningskampene og ikke minst om noen uker.

I løpet av tiden min i Anderlecht spilte jeg noe av den beste fotballen min under hans (Kompany) ledelse. Jeg liker virkelig spillestilen han bruker og i det hele tatt det å kunne spille for han, så det var selvsagt en stor faktor for overgangen. Det var en annen erfaring å spille og jobbe under en manager som han, med staben han har med seg. De bruker mye tid, krefter og investerer i spillerne og laget.

Foto: BurnleyFC.com

De prøver å utvikle spillere, så for meg var det fantastisk å spille to år under han. Jeg lærte masse om spillet og utviklet meg som spiller. Noen er av den oppfatning at europeisk fotball ikke har samme tempo og er mindre teknisk, men jeg er ikke enig i det. Jeg mener ligaen hadde ganske høy tempo og var ganske fysisk.

Det er ikke så stor forskjell (på Pro League og the Championship). The Championship er kjent for å være veldig fysisk med høy intensitet og mange kamper, så det å spille mot gode atleter og sterke lag er noe jeg ser fram til. Jo mer erfaring man får på klubbnivå og internasjonalt forbedrer deg som spiller. Forhåpentligvis kan jeg ta lærdommen og erfaringen min fra store klubblag i viktige kamper, til tabellen.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg har erfaring fra the Championship og League One, så jeg kjenner til ligaen. Å ha med den erfaringen jeg lærte i Belgia og West Ham-akademiet vil forhåpentligvis komme klubben til gode. Det føles som om jeg er på et godt nivå i karrieren nå der jeg har opparbeidet meg en god del erfaring som kan bidra til en god periode i Burnley.

Jeg forventer en tøff sesong, en veldig hektisk en med mange kamper, men det er det man ønsker som fotballspiller. Vi vet at vi må være på i alle kamper og det er som kommer til å gi oss resultater. Vi må gjøre oss fortjent til det, ingen tvil. Det kommer til å bli en tøff sesong, men jeg ser fram til.

Foto: BurnleyFC.com

Klubbens ambisjoner og hvor de ønsker seg var drivkraften til å returnere til England. Klubben var etablert i Premier League de siste årene, vi har veldig talentfulle spillere og en fantastisk manager. Noen ganger må man stole på magefølelsen, når jeg fikk vite om muligheten ville jeg virkelig komme hit og være en del av prosjektet.

Det er noen faktorer, men jeg er henrykt over å være her og ser fram til utfordringen foran oss. Vi skal prøve å få klubben tilbake der den hører hjemme så raskt som mulig. Jeg er veldig imponert over fasilitetene, jeg visste at det var en flott klubb og det ble bekreftet av det jeg har sett her. Jeg ville komme hit og gjøre så god jobb som mulig.

Foto: Lancashire Telegraph

Som den sjette spilleren denne sommeren og der halve (tidligere) førstelaget har flyttet på seg, har Vincent Kompany begynt å bygge et nytt lag. Josh ser på det kommende Clarets-laget som et spennende lag som må tilpasses en ny spillestil, og der sklir han rett inn.

Talentfulle spillere har blitt hentet inn, det er mange Premier League-kvalitetsspillere som har erfaring og jeg stoler på manageren til å sette sammen et allsidig lag som kan utfordre ligaen. Jeg er en som kan bidra til å bygge opp spillet og en som kan hjelpe å spille slik manageren vil at vi skal spille, med ball. Vi ønsker å dominere kamper, og styre kampene fra midtbanen.

Jeg vil si at en av mine styrker er mentaliteten, og gir 100% hver gang jeg er utpå gresset og i kamper. Forhåpentligvis vil fansen se det, og jeg vet at guttene kommer til å gi alt. Fansen må støtte oss denne sesongen og være vår 12.mann. De kan gi oss det lille ekstra i gode og krevende tider, holder vi sammen og jobber som en gruppe, er jeg sikker på at vi får en suksessrik sesong, sa Cullen.