God margin til nedrykksstreken, til tross for få mål

Det er liten tvil om at de andre lagene i Premier League og alle deres fans ser på Burnley som et defensivt lag. Og hvis man tar en titt på tabellen, er det ikke så vanskelig å skjønne hvorfor folk mener det. Burnley scorer svært lite mål, faktisk er det kun det suverene bunnlaget Sheffield United som har scoret færre, med ett mindre mål enn Burnley. Til tross for dette ligger laget likevel over streken med en til dels komfortabel margin.

Mindre enn ett scoret mål per kamp i snitt – spisser som har glemt å score mål

Tallenes tale er klar. På 20 spilte kamper i årets Premier League-sesong har Burnley kun scoret 13 mål. Og 3 av de målene kom nå nylig i 3-2 seieren mot Aston Villa. Chris Wood er troppens toppscorer med 4 mål. Dermed ligger lagets kraftspiss et godt stykke bak tidligere sesongers scoringsskjema. De tre foregående sesongene har Wood scoret 10, 10 og 14 mål.

Kilde: Pexels

Jay Rodriguez står med 0 scoringer på 16 kamper i årets sesong. Mateja Vydra er ikke stort bedre, da tsjekkeren har gått av banen uten scoring i alle tolv kampene han har spilt. Vydra scoret regelmessig mål for både Watford og Derby i Championship, men det er tydelig at Premier League er noe helt annet. Siden overgangen til Burnley har det kun blitt 3 Premier League-mål på 44 kamper. Et helt annet målsnitt enn hva han hadde i Championship, der han scoret nesten 0,5 mål per kamp.

Klarer laget å unngå nedrykkskampen med så få scoringer?

Det store spørsmålet mange fans stiller seg nå, er om måltørken til laget spisser kan gjøre at man står i fare for å bli dratt med inn i nedrykkskampen. De som driver med fotball tipping, vet at Burnley per dags dato ikke er en av favorittene til nedrykk. Det er 4 lag som har klart større sannsynlighet for å ende med nedtrykk enn hva Burnley har. Sheffield United, West Brom og Fulham virker å være de klare favorittene til å rykke ned, mens Newcastle er det fjerde laget.

I 2019/2020-sesongen scoret Burnley 43 mål på 38 kamper, altså et snitt på 1,13 scoringer per kamp. I 2018/2019 hadde laget et snitt på 1,18 scoringer med 45 mål totalt, mens i 2017/2018 ble det 0,94 scoringer per kamp. Ironisk nok er det sistnevnte sesong, der laget kun scoret 36 mål på 38 kamper, som endte med Burnleys klart beste tabellplassering i samme tidsperiode.

Kilde: Pexels

Hva bør målet være for resten av sesongen?

Årets sesong har vært skuffende på mange måter så langt. Få scoringer kombinert med en plass langt nede på tabellen har vært verre enn hva fansen hadde forventet før sesongen satte i gang. Den svært imponerende borteseieren mot Liverpool viste at det går an å få solide resultater med et defensivt utgangspunkt, men det er viktig at laget klarer å bygge videre på dette, og vise at det ikke var en tilfeldighet. Burnleys supportere håper og tror at laget skal klare å klatre oppover tabellen, og ender opp nærmere midten når sesongen avsluttes.