Heltenes ord

Kampens helt Ashley Barnes innrømmer at han ikke kommer til å glemme seiersmålet mot Palace etter å ha ventet nesten to år på en nettkjenning, mens Gudmundsson er stolt over sitt første Burnley-mål i det han beskriver som sin beste prestasjon så langt.

Barnes ble satt utpå sent i kampen og takket være et flott samarbeid med Johann Berg Gudmundsson – som satte inn sitt første for klubben en god time tidligere – sørget Ash for at det ble en minneverdig 3-2-seier til the Clarets. Innbytteren boret ballen i nettet tre minutter på overtid og sendte Turf Moor i ellevill jubelrus etter deres fjerde seier denne sesongen og en 9.plass.

Målet og ikke minst viktigheten av målet betydde nok enda mer for Barnes som var ute i ni måneder med en kneskade som ble bra til sesongoppkjøringen, men så skadet angriperen hamstringen og dermed var det på den igjen.

ashley-barnes-jublerDet har vært lenge, men ser man på det positive så kan man bare forbli positiv. Det har vært tøft, men den eneste veien er opp og fremover. Det var uheldig å bli skadet slik jeg gjorde mot Bradford (i sesongoppkjøringen) og et par sammenbrudd på treningene, men alt det harde arbeidet har gitt lønn for strevet i slike øyeblikk.

– Det er en følelse jeg ikke kommer til å glemme.

Laget ser ganske utrolig ut og denne gangen er det en annen følelse rundt det hele. Lagånden er enda bedre og denne gangen er det vår tur til å bli i ligaen. Vi gir et nytt forsøk etter landslagpausen, men det var en herlig seier som fikk oss oppover på tabellen.

– Å vinne kampen var enormt, å ha en to-måls ledelse til pause var herlig, men de endret formasjonen og kom seg tilbake i kampen. De fikk satt inn to mål, men jeg kom heldigvis inn etterhvert og satt inn vinnermålet, sa Ashley Barnes.

Kollega Johann Berg Gudmundsson fikk sitt første mål for the Clarets og det i en kamp som han beskriver som sin beste i den burgunder- og lyseblå trøya.

– Jeg mener det er den beste prestasjonen min, det kan jeg ikke nekte for. Det var herlig å få mitt første Premier League-mål og tror mange fra Island så på kampen, da jeg sendte kula mot keeperen så trodde jeg den kom til å fly over, men den krøp inn og gjorde meg veldig glad for mitt første mål.

Det er fint å være involvert, men det dreier seg om laget og det spiller egentlig ingen rolle hvem som scorer og hvem som gir målgivende, så lenge vi vinner kamper.

– Vi spilte bra, spesielt i første omgang. Vi var rolige med ballen og holdt godt på den. I annen omgang satte de to store menn på topp og det var tøft for oss å spille, men vi klarte å sikre tre poeng til slutt som er det viktigste. Det sier litt om lagånden, å lede 2-0, for så slippe inn to er ikke ideelt, men vi holdt ut og sikret vinnermålet, så det er vi veldig fornøyde med, avsluttet islendingen.