Howe: – Å Bestige et fjell

Etter nok et skuffende resultat for the Clarets, begynner laget smått å gå tom for kamper hvis de skal realisere sin drøm om Play Off og spill blant eliten. Sjefen så hvor problemene lå etter en trist første omgang, gjorde noen bytter og endret taktikk, men det var ikke nok til å hente poeng foran et skuffet hjemmepublikum.

Tidlige mål av David Norris og Connor Wickham sørget for å gi Burnley en marerittstart på kampen i en første omgang der de lilla- og lyseblå ikke skapte nevneverdig mye. Andre omgangen derimot var det et nytt lag som entret banen og fikk om sider inn et mål av toppscorer Jay Rodriguez, men angriperens 13. mål denne sesongen var ikke noe annet enn et trøstemål.

Foto: lancashiretelegraph.co.uk

Hvis du skal tape en kamp, så gjør man det riktig og det gjorde vi i andre omgang, poengterer Howe. Det er ingen trøst fordi vi gir oss selv et fjell å bestige, vi slipper inn to mål og uansett på hvilket nivå man spiller, så er det mye å be om. Vi trenger å si oss selv en sjanse, men vår formkurve har falt på et dårlig tidspunkt i sesongen.

– Jeg vil ikke si at vi har blitt et dårlig lag og jeg tror heller ikke at vi er langt unna fra å snu den trenden i form av resultater, men vi trenger å være mentalt sterke de neste kampene. Det er vanskelige kamper, men det er nok også det vi trenger. Vi begynner å gå tom for kamper og vi trenger å holde oss samlet, det er litt klisjé-aktig, jeg vet, men på dette stadiet av sesongen og med så få kamper igjen, trenger vi å være positive og snu ting fort. Vi trenger å lære av tapet og jeg har lært flere ting idag.

Shane Duffy fikk sin debut idag og spilte svært godt og får følgelig skryt av sjefen.

foto: burnleyfootballclub.com

Jeg føler Shane gjorde det bra. Han vil sette seg foran ballen og viste mye potensiale, han angrep ballen godt i lufta og man kan se at han er en som gir absolutt alt, skryter manageren og legger til noen ord som sin tidligere medspiller, Wade Elliott. Jeg føler også at Wade Elliott utgjorde forskjellen når han kom utpå så det er noen positive aspekter å trekke fram – men til syvende og sist så tapte vi kampen og det var nok et rettferdig resultat basert på første omgangen.

– Vi startet greit, ironisk nok, men Ipswich scoret to kjappe mål og resten av omgangen ble vanskelig for oss. Burnley-fansen forventer at vi setter inn et ekstra gir, noe vi ikke gjorde, vi vant ikke taklingene, kampene på midtbanen og så litt svake ut – derfor også det tidlige byttet. Ross Wallace var nær å bli sendt av, så det var en kombinasjon av det og ønsket om å ha Chris Iwelumo på banen. Vi manglet noe stål på topp og han gjorde det bra når kan kom innpå, ga oss noe ekstra og gjorde det bra.

– Andre omgang føler jeg vi ga mye mer; vi var mer ivrige og aggressive, men gjorde ikke nok og skapte ikke nok sjanser og det er det som skuffer mest.