Howe hyller Pato

Manager Howe hyllet Martin Paterson fantastiske mål som sikret the Clarets en overbevisende 3-0 seier over Doncaster Rovers på Turf Moor. Nord irske Pato har vært ute av spill mesteparten av fjoråret grunnet en lårskade og akkurat når ting begynte å gå riktig vei under årets sesong oppkjøring, ble samme skade revet opp i åpningskampen og spissen måtte atter en gang belage seg på bidrag fra klubbens medisinske støtteapparatet.

Doncaster-kampen var spillerens andre kamp i startoppstillingen siden comebacket og takket for tilliten ved å nikke inn kampens andre mål som sikret the Clarets deres femte seier av seks mulige.

Jeg er henrykt på Martins vegne for han det fortjente virkelig og ikke minst for den holdningen han har hatt i løpet av skadeperioden, sa Howe. Han har vært en utrettelig proff, jobbet utrolig hardt og stått fram som et skinnende lys foran de andre guttene i behandlingsrommet og et eksempel på hvordan man skal ta vare på seg selv. Han vært et prakteksempel og fortjener en dose flaks og jeg kan ikke snakke høyt nok om han – vi er alle henrykt på hans vegne.

Burnley kontrollerte kampen i store deler av kampen og til tross for noen nervøse perioder der gjestene kunne- og burde ha scoret, var det the Clarets som hadde flaksen på sin side. Kampens første mål kom på straffe, en situasjon som strengt tatt ikke skulle ha funnet sted, mål nummer to kom som følge av et godt Clarets-angrep og ble avsluttet av hovedpersonen: Martin Paterson. Tredje og siste mål var i regi av Jay Rodriguez, men æren for det må gå til Hird som i det fjerde tilleggsminutt satte ballen i eget nett.

På daværende tidspunkt var jeg overrasket over det (straffen, red.adm), men jeg var samtidig glad ettersom man aldri vet hva som venter rundt hjørnet. Vi pleier å være på motsatt side av slike tilfeller, så man blir glad når det snur seg og Jay gjorde en god jobb med å sette ballen inn.

Det andre målet kom alltid til å være nøkkelen, fordi det var en lengre periode i annen omgang der Doncaster skapte problemer for oss med spissene sine. Kampen var til tider veldig åpen, men heldigvis kom det andre målet på riktig tidspunkt og forhåpentligvis sendte vi fansen hjem lykkelige idag. De har hatt en frustrerende periode på hjemmebane, men presterte godt idag. Det er nok det beste jeg har sett av oss med vårt pasningsspill og selv om jeg ikke mener vi hadde full kontroll på deres angrep, så er jeg veldig fornøyd med mange aspekter ved spillet vår idag.

Men ikke alt var en dans på roser idag, noe manageren utdyper:

Michael (Duff) følte ubehag i hamstringen og vi tok han av banen som en forhåndsregel, men for øyeblikket vet vi ikke hvor omfattende det er eller hvor lenge han kommer til å være ute. Han har spilt en stor rolle i vår siste form og fordi han er et voksent hode snakker, organiserer og leder han de yngre gjennom kampene, det er derfor et tilbakeslag og vi håper virkelig ikke vi mister han ute for lenge, avsluttet manageren.