Pato: – Henrykt

Martin Paterson kunne ikke ha bedt om en bedre julegave enn den han fikk på Turf Moor i går ettermiddag. Spissen satt inn sitt første mål på lang, lang tid og bidro til at the Clarets dro i land nok en viktig seier i deres mål om å nå Play Off-plassene.

Foto: BurnleyFC.com

Paterson startet kampen, som også var hans første siden sesongens åpningskamp og som på daværende tidspunkt var hans andre start siden november, 2010. Resten er strengt tatt historie med mye frustrasjon for spissen som har vært ute med lårskade, men å score igjen etter et år med ventetid og hans første nettkjenning på Turf Moor siden Premier League-sesongen, betydde mye for spissen.

Før målet, tenkte jeg mye på hvor glad jeg var for å kunne spille igjen, men jeg trengte et mål. Jeg er henrykt og legger ikke skjul på det, fortalte en svært lykkelig Pato. Jeg er veldig glad for å være tilbake, noe som ble toppet med målet, men jeg er enda mer glad for å kunne spille slik jeg vanligvis gjør. Jeg er ikke helt sikker når jeg er tilbake til mitt beste, men jeg klarer å løpe og sprinte slik jeg ønsker og var vant med – føler meg 100% og er klar. 

Spissen satt inn kampens andre mål og satte på sett og vis inn spikeren i kista for et bunnstridende Doncaster-lag. Pato innrømte også at hans retur som startet med innhopp fra benken ikke lenge siden, kom litt raskere enn det han hadde forventet.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg var overrasket over å starte fordi guttene har vært fantastiske, spesielt mål-jegerne. Jeg ble satt i laget litt overraskende mot Brighton som var en rar kamp, men det var en tøff kamp og jeg maktet å spille over en time hvor jeg ga mitt og var glad for det. Nå er jeg bare glad for å ha fått sjansen til å spille fotball igjen.

Vi hadde tro på oss selv, men i denne ligaen kan man ikke ta noe for gitt – man må løpe utpå og gi alt. Mot Brighton vant vi egentlig enkelt siden de hadde ni mann, mot Doncaster var det verre, men jeg mener vi fortjente å vinne. Det er en begynnelse og vi vet at vi må konsentrere oss, holde hodene kalde og jobbe enda hardere med å opprettholde formen.

– Året har for det meste vært negativt for meg, grunnet skaden, men å komme tilbake sterke enn før er en erfaring for livet, avsluttet Pato.