Howe: – Gjenstår fortsatt mye jobb

Foto: BurnleyFC.com

Burnley-sjefen håper at hans lilla- og lyseblå hær igjen kan bli komfortable med å vinne hjemme – på mer permanent basis – etter mandagens 3-0 seier over Doncaster.

Ikke bare var det en kamp uten baklengsmål, men også en kamp der Martin Paterson igjen fant nettmaskene etter alt for lang tid på sidelinjen.

Jula kom sent til Turf Moor, men når den først kom var den minneverdig. The Clarets’ hjemmeform har ikke vært mye å skryte av denne sesongen og selv om det ble seier andre juledag, så er det fortsatt mange tøffe utfordringer som venter. 

Foto: BurnleyFC.com

Borteformen har vært sterk og flesteparten av poengene har kommet på fremmed gress, noe sjefen følgelig ønsker å overføre til hjemmebanen. Hva hadde vel vært bedre enn deres andre strake på hjemmebane og en dobbel over Hull City?

Man håper at mandagens seier er slutten på problemene, sa Howe og la til; Men jeg har vært lenge nok i fotballen til å skjønne at det ikke glir avgårde så enkelt. Vi er veldig glade over Doncaster-seieren, men det venter fortsatt mange utfordringer. 

Mandagens oppgjør var ikke bare en seier over en motstander med et godt hjemmeresultat, men også en kamp der the Clarets holdt buret rent for tredje gang på snart 40 kamper. Den statistikken er ikke hyggelig å vise til, men manageren har sin plan og oppsummerer første halvdel av sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

Det var en vanskelig start for oss, men samtidig – med all respekt – så forundret det ikke oss heller. Jeg mener at gjennom hele sesongen har vi sakte, men sikkert blitt bedre og forhåpentligvis er det noe vi kan ta med oss inn i andre halvdel. Vi ønsker ikke å miste grepet og er glade for å ha spilt en kamp uten baklengsmål, men vi har fortsatt mye jobb igjen.

I de siste kampene har vi spilt ganske bra defensivt, men det er noe man aldri klarer å mestre helt. Man må fortsette å jobbe med det og jeg er henrykt på vegne av spillerne.

– Vi spilte mot Hull nylig og de var utmerkede mot oss i 65-70 minutter, det var en vanskelig ettermiddag for oss og når vi omsider fikk det comebacket, løsnet det. Vi håper å kunne prestere over 90 minutter denne gangen og fortsette i samme spor vi har gjort, fordi jeg mener den intensiteten vi viste på mandag var riktig fra første stund og jeg det tror jeg fansen så og støttet oss deretter, avsluttet sjefen.