Howe: – noen ut, noen inn

Mens Burnley-fansen venter fortsatt tålmodig på forsterkninger, forklarer sjefen at klubben har som mål å handle fornuftig, samtidig som det kommer fram at noen spillere kommer til å bli solgt.

Burnley-sjefen er vant med å jobbe på stramt budsjett og som fortalt i tidligere intervjuer er det ikke store endingene som trengs i troppen. Visse små justeringer er det som skal til for å kjempe om opprykk denne sesongen, i følge sjefen – samtidig som Howe røper at et par spillere kommer til å forlate klubben, mens andre vil ankomme.

Vi har jobbet hardt denne sommeren og har identifisert spillerne vi ønsker, det gjenstår kun for brikkene å falle på plass, forteller Howe. Jeg tror ikke det trengs en massiv endring, men vi trenger å hente inn et par gode spillere – det er enhver managers ønske, men jeg tror også at vi trenger å være fornuftige med hvordan vi tilnærmer oss visse ting. Vi må være smarte på markedet og vi jobber ivrig begge veier, som betyr at enhver spiller som går ut – hjelper oss med å få en inn, siden vi ikke kan ha en for stor stall.

Det må være litt gi- og ta, samtidig som vi er beviste på vårt finansielle ståsted – det går begge veier. Så mye som vi ønsker å beholde alle, ønsker spillerne å spille – jeg har en grei størrelse på stallen og noen kommer til å bli skuffet, men jeg tror at det er en del av den naturlige prosessen at noen ønsker å forlate.

I skrivende stund er ingen spillere blitt bekreftet inn – foruten tre 16-åringer – men sjefen har derimot blitt styrket av kontraktforlengelsen til Chris McCann, samt Pato og Austin som begge kommer tilbake fra skader. Howe har nevnt det tidligere og nevner det igjen; at det ikke trengs store endringer i laget som endte på en 8.plass forrige sesong.

Jeg tror ikke en massiv overhaling er det som trengs, men et par justeringer i visse områder. Vi vet hvilke områder vi kan bli bedre på og det er det vi jobber med, men jeg tror ikke en drastisk endring trengs i laget, avsluttet manageren.