Howe om forsterkninger og Trippier

Sjefen sikret seg tjenestene til Kieran Trippier nylig, men fortsetter å se etter de rette forsterkningene dette overgangsvinduet. Det er allmenn kjent at manageren håper å sikre seg leiesoldat Mee som i likhet med Tripper kommer fra søkkrike Manchester City, der kun de beste (og dyreste) er gode nok. 

Foto: BurnleyFC.com

31.januar lukkes overgangsvinduet på balløya og innen da håper sjefen at Ben Mee tar følge med Trippier og blir en permanent Burnley-spiller. Hvor det skal forsterkes er kun sjefen og hans nærmeste vet, men Howe er allikevel ikke nevneverdig snakkesalig om hvem eller hvor det skal forsterkes etter at Lancashire-laget røk ut av FA cupen.

Sjefen ble spurt litt om cup-exiten, der the Clarets ble feid av side 4-1 av et sterkt Norwich-lag og konstaterte at kampen viste hvor viktig Kieran Trippier er for de lilla- og lyseblå.

–  Vi vet hvilke områder av laget vi ønsker å forsterke, det har vi vist lenge, sa Howe. Den kampen satt antageligvis visse ting i perspektiv, men det endret ikke det vi visste fra før, det gjelder å finne de rette spillerne til rett pris. Vi skal fortsette å lete til vinduet stenger i håp om å forsterke med kvalitet i laget. 

Foto: BurnleyFC.com

 Det at Trippier mistet (Norwich-) kampen var ikke så farlig for Kierans del, men det viste hvor viktig han er for oss. Med all respekt for David Edgar som gjorde en beundringsverdig jobb med å fylle han sko, så kommer Tripps seg fremover for oss og med det systemet Norwich spilte trengte vi backene våre til å angripe, noe vi manglet. 

Jeg mener vi savnet Tripps, men det regnet vi med. Det er ikke ment som kritikk mot de andre som steppet inn, men vi manglet hans bredde, David spilte i en posisjon som ikke var hans naturlige, men jeg mener han gjorde det bra og brukte ballen mye selv om jeg mener vi savnet Tripps. Dette er noe vi kan lære av og komme tilbake sterkere. 

Tapet er konstatert og Howe ser kun en vei nå; fremover.

Vi viste at å spille mot Leeds, Norwich og Middlesbrough ikke kom til å være lett. Vi hadde maks uflaks som tapte mot Leeds med ti man, men jeg mener ikke at å tape der vippet oss av pinnen, de er tross alt et godt lag. Vi gjorde så godt vi kunne og nå er vårt mål å fra til Middlesbrough, forsette en god ligaform og se fram til den andre sesonghalvdelen, avsluttet manageren.