Howe om sesongen og fremtiden

Manager Howe fikk sin første fulle sesong med the Clarets og mener at de lilla- og lyseblå har hatt en fruktbar sesong, til tross for å ha mistet flere sentrale førstelagsspillere iløpet av forrige sommer. Sjefen vet at det kommende overgangsvinudet vil trekke rike klubber til å sniffe på flere at Burnley-spillerne, men Howe er mest fokusert på å beholde de han har og forbedre der det trengs.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets tar imot Bristol City i sesongens siste kamp og kan endte sesongen alt mellom 10. og 14.plass avhengig av resultatet på Turf Moor og lagene rundt dem. Sluttplasseringen er i grunn uvesentlig, men Lancashire-laget har helt klart beveget seg fremover og utviklet en nytt og progressivt lag.

Det har vært en tøff sesong, men man lærer kanskje mye mer når ting går en imot, innrømmer Burnley-sjefen. Jeg mener vi har lært veldig mye om klubbens natur, fansen og hva de ønsker å se. Det har vært en stor prøvelse til tider og vi fikk ingen god start som ikke hjalp på, men jeg tror at dersom man reflekterer på sesongen som helhet, så har vi kommet langt og vi har gradvis forbedret oss. Det har vært mange opp- og nedturer hele veien, men jeg vil tro at vi er blitt bedre som en klubb. 

Tar man i betraktning gjennomsnittsalderen vi trener med, så beveger vi oss fremover, er i bedre stand og kan bygge på det i sommer. Jeg tror at mange av spillerne har forbedret seg i løpet av året og anskaffet seg erfaring. Det har ikke vært en dans på roser for oss, så det tror jeg vil gjøre oss godt og de uerfarne spillerne som ikke har mange kamper bak seg – de vil bli sterkere. Individuelt sett har det vært en virkelig god sesong for mange og ser man på alderen deres og deres ferdigheter, så mener jeg det er et godt tegn.

Foto: BurnleyFC.com

Manageren kommer til å navigere på overgangsmarked i sommer som kommer til å skape de lilla- og lyseblås neste sesong. Sjefen håper at sommeren ikke blir like dramatisk som forrige sesong der over halve førstelaget ble byttet ut og erstattet før overgangsvinduet åpnet. Ikke overraskende venter det mest interesse rundt toppscorer Jay Rodriguez, en spiller Howe ønsker å beholde, men selv retter sjefen oppmerksomheten til de kommende forsterkningene han planlegger å hende. Samtidig bekreftet sjefen at veteranen Brian Jensen har blitt tilbudt en ny kontrakt.

– Det kommer til å være vår største kamp; prøve å holde laget samlet. Det vi ønsker å gjøre er å tilføye spillere og ikke miste noen. Jeg vet at det kommer til å være vanskelig, men vi må vente å se. Mye er utenfor våre hender og det kommer til å være et tilfelle der vi henter de rette spillerne som et komplement til de vi allerede har. Vi vet at vi er i fåtall på visse områder og har mye jobb å gjøre i sommer, men vi føler vi har en veldig god gruppe der holdningen og lagånden er god, så vi håper å tilføye mer av den kvaliteten vi har, avsluttet sjefen.