Howe: – Vi må vokse opp

Manageren forteller at tapet av Michael Duff etter sidebytte var noe troppen merket i det de manglet forsvarerens lederskap mot Watford. The Clarets hadde seieren i lommen, men manglende rutine og «pisking» sørget for the Clarets tredje strake tap.

Foto: burnleyfootballclub.com

The Clarets hadde seieren i lommen etter at Jay Rodriguez nettet sitt 20.mål denne sesongen og Nosworthys selvmål like etter hvilen, men etter tapet av Duff i forsvaret raknet det helt for de lilla- og lyseblå som endte med å slippe inn tre mål og ga fra seg seieren. Sjefen var lite imponert…

Jeg vet ikke hvordan vi klarte å tape den kampen og vi er dypt skuffet fordi vi burde enkelt ha vunnet den kampen, sa Howe. Vi utførte kampplanen vår utmerket og det var godt spill de 15 eller 20 første minuttene, men så slet vi med å få et grep om dem (i annen omgang). Foruten det var vi gode og vi skulle ha snakket om en god seier, derfor er det så vanskelige å akseptere for meg personlig fordi at gjennom store deler av kampen så spilte guttene bra. 

– Men vi har en uerfaren gruppe spillere som må vokse opp – fort. Å miste Michael Duff («død fot») til pause viste seg å være vendepunktet, han spilte godt og vant i luften noe man må gjøre mot Watford fordi de er et sterkt lag, direkte og fysiske. Vi sliter med tre dødballer og slipper inn tre dårlige mål, vi hadde lignende problemer i begynnelsen av sesongen og de viser seg stadig oftere. 

– Det er fryktelig skuffende fordi det tok fra oss det som i løpet av 70 minutter var en god oppvisning, avsluttet sjefen.