– Jeg lærer hele tiden

Stephen hadde gjort sakene sine meget bra for the Clarets, men så ble han skadet i oppgjøret mot Stoke og dermed ble Charlie Taylor kalt på. Den tidligere Leeds-spilleren hadde fra før høstet mye ros selv om det ble lite med spilletid, men når han først fikk plass på laget, har han ikke sett seg tilbake. Selv mener han det hele er en læringskurve. 

Foto: BurnleyFC.com

Venstrebacken ble hentet fra Leeds i sommer og fikk vist hva han er god for i cupen mot bastardene og sin tidligere arbeidsgiver Leeds i cupen.

Det samme gjaldt kollega på andre siden, Phil Bardsley som også måtte vente tålmodig på muligheten og når den omsider kom har ingen av dem sett seg tilbake.

Taylor viste hva han er god for mot Stoke der han måtte holde igjen Xheridan Shakiri og deretter fulgte tøff motstand mot Tottenham, Manchester United og Liverpool, men 24-åringen storkoser seg og forteller at det er mer i vente.

Foto: BurnleyFC.com

[pullquote]Det har vært noen tøffe kamper, men vi har vist av vi kan matche disse store lagene[/pullquote]

– Jeg nyter det, det er min første sjanse i Premier League og jeg lærer noe nytt hver dag. Det har vært noen tøffe kamper, men vi har vist av vi kan matche disse store lagene og har vært uheldige som ikke har fått mer poeng, forteller Taylor som fikk 93 kamper for Leeds før overgangen til Lancashire.

– Standarden, kvaliteten og spillerne man møter er den store forskjellen. Den ene uken spiller du mot Juan Mata og den neste er det Saide Mane, så kvaliteten er mye høyere og man kan ikke miste konsentrasjonen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det hele avhenger av individet og det er opp til en selv. Spiller man bra så gir man sjefen hodebry med hvem han skal velge til laguttaket, det gjelder å spille bra. Tabellen viser hvor vi har lagt listen og der ønsker vi å fortsette, fortsette i samme spor og fortsatt være på syvende mot slutten av sesongen. 

– Det var vanskelig å svelge (tapet mot Liverpool) med tanke på hvordan vi kom tilbake, men det viser også hvor langt vi har kommet som klubb når vi er skuffet over å ikke ta poeng mot et topp fire-lag. Det var en kamp der vi følte av i fortjente mer og viste av vi er kapable til  å konkurrere mot disse såkalte topp-seks lagene. 

Foto: BurnleyFC.com

En ting det har vært snakket om er sjefens manglende ønske om rotering av spillerstallen, noe som har skapt reaksjoner siden resultatene har uteblitt, men Taylor understreker at det ikke er tilfellet og at fitness-delen i klubben er på sitt beste.

– Sjefen er veldig på dette med fitness og det har vi virkelig høstet goder av i sesongoppkjørngen, han kjører oss hardt og det hjelper oss i slike kamper. Det hele ligger mer i hodet, psykologisk og når man tar seg i nakkeskinnet så er det bare to kamper på tre dager og det klarer man, jeg vil si at jeg fikk vist det, avsluttet Taylor.