Keeper inn og keeper ut

Fjorårets forsterkning Bradley Peacock-Farrell pakker kofferten og reiser til Sheffield Wednesday, mens Wayne Hennessey ankommer Turf Moor. Wayne har med seg et hav av erfaring, noe som også banet vei for at Bailey kunne ta med seg hanskene og få mer spilletid et annet sted.

Bailey, eller BPF som han også har blitt forkortet til reiser til League One og Sheffield Wednesday i jakten på spilletid. Etter overgangen fra Leeds for to år siden har det ikke blitt for mange minutter for den nå 24-årige nord-Iren, men CV’en viser åtte kamper fra start – derav fire i Premier League.

https://i0.wp.com/media-cdn.incrowdsports.com/7799ea2a-c109-45e7-84b2-203f74160c86.jpg?w=723&ssl=1
Foto: BurnleyFC.com

Clarets’ keepertrener Billy Mercer var begeistret for muligheten Bailey nå har foran seg.

Det er en stor mulighet for han og få spille muligheten til å spille mange kamper for antageligvis den største klubben i den ligaen – og et lag som ser for seg opprykk. Vi hentet i Wayne som et tilskudd i en gruppe vi allerede har god dekning, så vi følte det var rett tid for han å kunne dra og få spilt kamper. Forhåpentligvis vil han få så mange kamper som mulig og kjempe om startplassen, sa Mercer.

En annen ung spiller som også har fått muligheten til å kjempe om spilletid er Lukac Jensen som tok med seg hanskene og reiste til Carlisle på lån.

Som en erstatning ble erfarne Wayne Hennessey hentet gratis etter at kontrakten med Crystal Palace gikk ut i sommer. Waliseren har solide 96 kamper for landslaget og har skrevet under en to- og et halvt års kontrakt med the Clarets, med opsjon på et tredje år. 34-åringen kommer til å bære trøye nummer 13.

https://i0.wp.com/media-cdn.incrowdsports.com/928e4142-b83f-43a1-b2c1-548f38a9a0f5.jpg?w=723&ssl=1
Foto: BurnleyFC.com

Ett av Wayne sine ønsker var å kunne trene under Billy Mercer.

Alle vet hvor god han er og hvor fin fyr han er, sammen med alle keeperne klubben har. Det har vært så mange keepere, inkludert britiske og alle jeg gjort det utmerket. Så det å kunne komme hit og bli en del av den gruppen er fantastisk. Popey er en herlig fyr, men det er konkurranse om plassene og det er sunt.

Det er en del av keeper-samholdet. Det kommer alltid til å være konkurranse og det er alltid kun en plass, men vi er venner utenfor banen. Det er en herlig lagånd her og forhåpentligvis vil vi gjøre det bra denne sesongen. Vi har alltid vist hvordan Burnley er, en herlig atmosfære og guttene er flotte. Alltid samhold og har alltid spilt bra sammen under en utrolig manager Sean Dyche. Det er spennende tider og jeg er begeistret for å kunne jobbe med dem.

Keeperveteranen har som nevnt 96 kamper for Wales og har en drøm om å nå 100 innen han legger hanskene på hyllen for godt.

Å få spille for hjemlandet ditt er utrolig, spesielt å kunne få 96. Jeg nærmer deg 100 og hvis jeg kan nå det ville det vært fenomentalt Samtidig har kommet meg forbi min store helt Neville Southall (92), det var stort. Hvis jeg klarer å holde på til jeg når 100 vil det være rett og slett utrolig, avsluttet Hennessey.