Kompany bekreftet som ny manager

Burnley Football Club offentliggjør i dag klubbens nye manager; Vincent Kompany. 36-åringen har lenge vært koblet til Turf Moor og etter det som føltes som en evighet er signeringen i dag offisiell.

Kompany er for de fleste kjent som en forsvarsbauta på Manchester City. I 2019 forlot belgieren Manchester og flyttet hjemover til Anderlecht, der han tok over som manager i august 2020. I de to årene han ledet Anderlecht ble det en fjerde og tredje plass. Kompany ledet laget til Europa-spill og den belgiske cup-finalen med det yngste laget i Belgia.

https://i0.wp.com/media-cdn.incrowdsports.com/b9541ba7-a428-4080-8a3f-e22de491ca6a.jpg?w=723&ssl=1
Foto: BurnleyFC.com

Burnley er en ekte historisk klubb i England og det er en ære å bli utnevnt som manager. Jeg ser fram til utfordringene som venter og ser fram til å jobbe med spillerne, bygge et positivt og vinnende lag for fansen vår når vi kommer tilbake til Turf Moor. Jeg er imponert over styrets visjon for klubben som gjenkjennes i mine egne og jeg ser fram til dette i det vi går inn i en viktig sesong, sa Vincent Kompany.

Vi er henrykt over å kunne ønske Vincent velkommen til Burnley FC. Vincent har bevist at han er en verdig leder og jeg er imponert over ideene hans for klubben, hans appetitt for suksess og hans fokus på å lede klubben tilbake til Premier League. Vincent har vist imponerende ferdigheter ved å lede en av Belgias største lag tilbake til Europeisk spill og cupen forrige sesong, og vi er veldig oppmuntret over hans filosofi, tilnærming og ambisjoner for klubben, sa styreformann Alan Pace.