Kontraktsforlengelser!

Burnley-bauta Ben Mee skriver under en ny og forbedret kontrakt med Turf Moor-klubben, det samme gjør veteranen Paul Robinson etter å ha gjenfunnet gleden i spillet, mens unge Tom Anderson og Aiden O’Neill blir med videre etter å ha imponert under the Clarets’ treningsleir i Sveits. Arbeidsjernet Ashley Barnes ble også tilbudt en ny kontrakt som han takket ja til.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Ben Mee gjorde sakene sine bra for the Clarets de siste årene, men det er først det siste året etter å ha blitt satt som midtstopper at 26-åringen har sprudlet. Det har blitt lagt merke til både av spillerne som kåret Mee til årets spiller blant spillerne etter at hans 49 bidrag forrige sesong bidro til 20 kamper uten baklengs. Mee skriver under en tre-års kontrakt som binder han til Lancashire fram til sommeren 2019.

– Det er herlig og jeg er henrykt over å kunne utvide oppholdet mitt her med Burnley. Etter en så herlig sesong som vi hadde og nå skal jeg gifte meg i sommer, så blir ting bare bedre og jeg håper å kunne forbedre meg enda mer, sa Mee. Jeg føler meg komfortabel her og det har vært snakk om det en stund, det har selvfølgelig vært en hektisk sommer, så det var noe vi fikk fortgang, men det kom uansett til å bli gjennomført. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Klubben er på vet et sted og det kan føles på treningene og hvordan laget ter seg. Det er spennende og vi er på vet fremover, nå ønsker jeg å hjelpe laget i Premier League. Det er mitt kortsiktige mål og jeg vil være en del av det. Det er et samhold og en vilje til å gjøre det bra som jeg er sikker på vil gjøre oss godt, avsluttet Mee.

Veteranen Paul Robinson skrev under en forlengelse på ett år etter at Burnley hjalp han med å gjenfinne gleden i spillet. Keeper-trener Billy Mercer forteller at i løpet av sin tid som trener har han aldri jobbet med noen som er lettere og i bedre form enn det Robinson er i nå, 36-åringen har nesten 500 kamper på CV’en.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg var ikke helt glad for hvordan karrièren min gikk mot slutten, det var noen andres avgjørelse, være seg finanser eller annet, men jeg ville ikke at karrièren min skulle avsluttes slik. Når manageren ga meg en mulighet til å starte på nytt, ville jeg ha muligheten til å komme tilbake og gjøre det ordentlig. 

– Jeg ville ikke være en tidligere proff bare for å være det, så jeg gjorde en bevisst innsats med å få meg selv i form og det er noe jeg stortrives meg igjen. Jeg har ikke hatt denne kjærligheten for spillet i mange år nå (ref. bastardene, red.adm) og måtte det vare lenge. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er godt å være tilbake. Det var litt ut av ingenting når jeg kom hit til å begynne med, men jeg har virkelig stortrivdes her. Jeg fikk fire eller fem måneder og det var en herlig tid å være en del av klubben, det har vært en oppoverkurve og vi sikret opprykk uten å tape en kamp – så det tar jeg full ære for. 

– Men fra spøk til alvor så var jeg mer enn glad for å kunne skrive under når manageren tilbød meg ett år til. Jeg har utfordret Tom siden jeg kom hit og samtidig hjulpet han. Han er en flott fyr og en veldig talentfull keeper, så i min alder med den erfaringen og kampene jeg har spilt så tror jeg det er en del jeg kan tilby han også, sa veteranen Robinson.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Forsvarer Tom Anderson skrev under en to-års kontrakt, med opsjon på et tredje år. 22-åringen har vært med klubben siden han var åtte år og forteller han hans største ambisjon er å ta på seg førstelagsdrakten.

– Jeg er veldig lykkelig. Å være en lokal gutt betyr mye for meg og hver dag streber jeg etter å bli bedre og bedre. Jeg fikk to nye år og håper å kunne vise hva jeg kan. Jeg er født og avlet opp i Burnley og har alltid hatt lyst til å spille for Burnley, jeg kommer til å jobbe og prøve og håper at jeg får oppfylt drømmen min en dag. 

– Det er tøft fordi man må være litt skarpere mentalt rundt Premier League-spillerne. Det går så mye raskere og man må kunne forutse ting mer, nivået er hevet, men jeg skal gjøre mitt beste, sa Anderson.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

18-årige Aiden O’Neill skrev under på en tre-års kontrakt med opsjon på et fjerde år. Midtbanespilleren er fast inventar i klubbens utviklingslag, også kalt reservelaget. Australieren er henrykt over å kunne være med videre.

– Det er en glede å kunne skrive under en ny kontrakt for Burnley, men jeg er henrykt over at det er unnagjort og er klar til å sprake igang, løpe og jobbe hardt. Jeg nyter det og det er ikke mange steder som er bedre læresteder og vi har en utmerket manager som vi lærer av. Det har vært et fint eventyr så langt og jeg håper det vil bli enda bedre, avsluttet O’Neill.

Angriper Ashley Barnes skrev ble tilbudt en ny og forbedret tre-års kontrakt, noe han pent takket ja takk til.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er herlig å kunne skrive under! Det skjedde ganske raskt i løpet av sommeren, så det er godt å få det unna gjort. Det viktigste for meg er å komme meg i form igjen, jeg viste det mot slutten av sesongen, men var ikke helt på topp. Denne sesongen er opp til meg å sparke i gang og forhåpentligvis sikre en fast plass på laget. 

– Jeg vil prøve å utvikle meg for å hjelpe laget så godt jeg kan og håper jeg klarer det i Premier League. Vi vet hvor tøff liga det er, den beste i verden og heldigvis får vi nok en mulighet til å se hvor godt vi kan gjøre det. 

– Sjefen og det han har gjort for denne klubben siden hans ankomst er fantastisk og alt det som skjer i kulissene sier at vi er på rett spor. Jeg ønsker å være en del av det og det var en enkel avgjørelse å skrive under, alle parter var tilfredse fordi familien min har slått seg til ro her og jeg ser fram til de neste par årene, avsluttet Barnesy.