Manuel Benson blir tiende forsterkning

Burnley FC bekrefter i dag at Manuel Benson ankommer fra Antwerp etter å ha skrevet under en fireårs kontrakt med Lancashireklubben. Overgangssummen er ikke kjent.

Høyrevingen har tilbrakt de siste syv sesongene i Belgia med Antwerpen og Genk, samt mål hos Mouscron og PEC Zwolle. Den nå 25-åringe spilleren startet karrieren i Lierse og har hatt gleden av å representere moderlandet på U19 – U21 nivå og 14 UEFA Europa League-kamper med to mål. Belgieren blir Vincent Kompany sin tiende forsterkning.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg gleder meg veldig. Dette er et nytt eventyr for meg og jeg har hørt mye bra ting og gleder meg til å sparke i gang. Når klubben tok kontakt hadde jeg en magefølelse. Jeg var helt sikker på at dette kom til å bli en veldig god overgang for meg. Jeg tar steg gjennom hele karrieren og dette var et godt steg å ta. Etter noen gode år i Belgia var det en fin mulighet til å utvide litt.

Det har vært mange nye signeringer, så jeg kommer ikke til å være den eneste som prøver å passe inn. Alle jeg har møtt hittil har vært gode karer. Jeg føler meg hjemme allerede og vet at det blir bedre. Jeg tror ikke det spiller noen rolle om du er en ny signering eller har vært her lenge, alle er greie mot hverandre.

Foto: BurnleyFC.com

Alle som spiller fotball elsker å spille kamper. Det er første gang for meg det blir å mange kamper i løpet av en sesong, så jeg må være i form og prøve å spille så mange kamper som mulig. Jeg ser fram til det. Enhver fotballspiller ønsker å vinne trofeer og jeg vil vinne alt som er fra the Championship. Jeg skal gjøre mitt beste og jeg vet at laget kommer til å gjøre det samme; vinne så mange kamper og trofeer som mulig.

Jeg så kampen deres mot Huddersfield og likte virkelig hvordan laget spilte. For meg så ble det bare enda mer oppmuntrende å være her og en del av dette. Selv etter kun å ha sett dem spille, så føles det som om jeg er en del av det hele og gleder meg til å starte.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg hadde en prat med Vincent Kompany og det var det som overbeviste meg til å komme hit. Jeg kjenner han fra Belgia og det han fikk til der, og hadde ingen motsigelser til å komme hit og jobbe under han.

Jeg vil si jeg er mer en teknisk spiller og det er nok mitt største aspekt, men jeg er flink med ballen også. Fansen må kjøpe billett og komme til stadion for å se meg i live, så kan de se for seg selv. Jeg har forsøkt å finne tid til å besøke hjemmebanen og håper å kunne gjøre det i ettermiddag. Jeg gleder meg til å dra dit og se all fansen. Jeg har hørt mye om stemningen der og gleder meg til å løpe utpå banen og vise hva jeg kan – og møte fansen, sa Benson.

Foto: BurnleyFC.com