Neste: Blackburn

BlackburnTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCDet er dukket opp for sesongens storkamp på Lancashire der Burnley tar imot erkerivalene Blackburn Rovers på Turf Moor.

Munnhuggeriet har pågått lenge og the Clarets ønsker å skrive om historien etter å ha måttet vente i over 30 år på en seier over sine argeste rivaler. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har ingen skader å tenke på foruten Ross Wallace som er ute fram til nyåret. Gjestene derimot må klare seg uten den lite populære (blant Burnley-fansen) Dunn og toppscorer Jordan Rhodes er usikker grunnet brudd å hånda. Fjorårets møter endte begge med poengdeling, selv om det blant flere ikke var et rettferdig resultat. Siste oppgjøret som var, på Ewood, endte med poengdeling takket være en svært kontroversiell avgjørelse av dommeren som lot Dunn utligne i det femte tilleggsminutt (!) og på offside (!).

Burnley har fått en svært god start på sesongen og vil med seier her trone ligaen – iallefall en kort periode, mens bastardene fra Blackburn ikke har fått den beste starten med kun to seire og en uavgjort siden Championship ble sparket i gang forrige måned. Til tross for svak form, så vil det i stor grad ha liten innvirkning på kampen som vil bli preget av tøffe dueller, høytlytt publikum og et hundretalls politi på jobb.

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 14.september kl 12:15

Tidligere møter
17.mar 2013 Blackburn 1-1 Burnley
02.des 2012 Burnley 1-1 Blackburn