Nok en magisk snuoperasjon av the Clarets!

(Derby 2-4 Burnley): The Rams startet med et tidlig mål, Eagles svarte etter kvarteret, men kunne gjøre lite mot 2-1-målet etter halvtimen. Etter sidebytte startet the Clarets på en fantastisk snuoperasjon bestående av storspill, kontroverser, rødt kort, McCann-magi i comebacken og tre livreddende poeng.

Andre Bikey og Chris Eagles ble begge friskmeldte etter smellene fra forrige kamp, men kaptein Dean Marney ble ikke klar. Det endte med at manager Eddie Howe slapp til Chris McCann, midtbanespillerens første kamp denne sesongen, hans tredje på 18 måneder. ellers kan man nevne at Tyrone Mears fikk pipekonsert hver gang han berørte ballen etter å ha forlatt Derby til fordel for Burnley under Owen Coyle-æraen.

Kampens første sjanse kom av hjemmelagets Davies som prøvde å utfordre Jensen, men dansken reddet enkelt. Etter seks minutter sender Davies kula til Theo Robinson – i en kontroversiell offside-posisjon som avsluttet med 1-0. Derby fikk grep om kampen og satte inn flere gode angrep – innen det var spilt kvarteret kunne det fort stått både 2-0 og 3-0 – takket være en solid Jensen var Burnley fortsatt med i kampen. Gjestene fra Lancashire satte igang et flott angrep; Elliott la inn mot feltet, J-Rod sendte ballen videre til Iwelumo og tårnspissen serverte playmaker Chris Eagles som plasserte ballen i nettet bak en utslått Brad Jones og 1-1 i det 15.minutt.

Etter utligningen åpnet kampen seg og begge lag skapte mye og begge hadde anledning til å ta ledelsen. 32 minutter var spilt når the Rams ble tildelt et billig hjørnespark; innsvingeren ble sendt inn i feltet, fant Baileys som klinket til, traff leiesoldat Jamie Ward, kula endret retning og en sjanseløs Jensen så 2-1 til Derby.

Annen omgang startet noe nervøst, men tok seg fort opp igjen og sjansene begynte å komme på løpende bånd; begge skapte mye og det var ikke mangel på motivasjon. Burnley fikk en trippel-sjanse ti minutter uti omgangen med tre kjappe hjørnespark etterfulgt av massivt press av the Clarets. Etter timen blir målscorer Eagles utsatt for en litt hard takling av Savage til fansen store frustrasjon og playmakeren måtte av banen for behandling, men kom seg utpå etterhvert.

Kontroversene fortsatte like etter; 61 minutter var spilt når Jamie Ward klippet ned Tyrone Mears i feltet og selv om Mears var i soleklar offside-posisjon, drar dommeren opp det røde kortet og sender målscorer Ward av banen. Chris Eagles fikk igjen oppgaven fra krittmerket, gjorde ingen feil mot Brad Jones og 2-2! Burnley skulle ikke gi seg der; tre minutter senere er nok et angrep på fære. To-målscorer Eagles la inn lærkula fra kanten og fant hodet til Wade Elliott som setter inn sitt andre denne sesongen, 3-2 – fenomenal snuoperasjon!

Prikken over i’en kom for Chris McCann, som i det 75 minutt klinket til ballen fra 25 meter og sendte ballen i mål på sin «retur» – FOR en comeback og 4-2!! Friske bein ble satt inn og jakten på flere mål fortsatte.

Flere forsøk ble skapt hvor Derby forsvarte seg med alle mann, mens Burnley lekte seg med pasningspill, kontrollerte det som var igjen av kampen og dro i land en viktig seier på Pride Park og en dobbel-Derby denne sesongen.

Burnley: Jensen, Mears, Fox, Duff, Bikey, Cork, McCann (Alexander 77), Elliott, Rodriguez, Iwelumo (Thompson 71), Eagles (Wallace 82).
Innbyttere: Carlisle, Delfouneso, Edgar, Grant.
Gule kort: Bikey 67

Derby County: Jones, Brayford, Bailey, Barker, Anderson (Addison 82), S Davies ( Ball 76), Savage (Hendrick 80), Robinson, Ward, Pearson, Ayala.