Nok et tap i London

(Tottenham 2-1 Burnley): Lancashire-laget fikk en fin start på kampen når Ashley Barnes sendte the Clarets i føringen midtveis i første omgang, men gleden ble kortvarig takket være Dele Alli som utlignet fem minutter senere. Begge lag skapte sjanser og det var Tottenham som ville mest og fikk uttelling for det midtveis i annen omgang når Danny Rose satte inn vinnermålet.

Burnley reiste til hovedstaden og møtte et lag som kjemper i toppen og har en drøm om å endelig få spille i Champions League og det startet friskt for hjemmelaget som skapte en håndfull halvsjanser innen kvarteret spilt. Kane (5′), Rose (8′) og Eriksen (11′) prøvde seg for Spurs før Andre Gray skapte Burnleys første mulighet i det 12.minutt.

Det ble raskt et høyt press fra hjemmelaget som skapte fortløpende muligheter og sikret seg tre raske hjørnespark, mye takket være et godt Burnley-forsvar.

White Hart Lane stilnet – i alle fall hjemmefansen – i det 22.minutt når Ashley Barnes viste styrke og brøytet seg gjennom Tottenham-forsvaret før satte ballen forbi Hugo Lloris og sendte Burnley i ledelsen!

Gleden ble kortvarig i det Tottenham svarte med nok et press på Lancashire-laget og fem minutter senere sto det likt. Kyle Walker leverte en fin ball til Dele Alli som ikke gjorde noen feil foran mål og dermed sto det 1-1 i det 27.minutt. Det fortsatte i samme spor i London og like etter halvtimen måtte både Ashley Barnes og Jan Vertonghen av banen for å få litt medisinsk behandling, men begge kom seg utpå kort tid senere.

Alli (33′), Barnes (33′), Mee, (35′), Kane (35′), Keane (39’og 42′) skapte gode muligheter før fulltid, men på overtid kunne både Winks (45+1′) og Eriksen (45+1′) ha sendt hjemmelaget i ledelsen. Det sto 1-1 til pause. Etter sidebytte fortsatte det med Tottenham-dominanse; Eriksen (50′), Kane (57′) og Alli (61′) skapte mulighetene.

Eriksen (64′) og Alli (69′) kom til fine muligheter før Moussa Sissoko la inn kula mot feltet og fant Danny Rose, sistnevnte satte inn kula og sendte hjemmefansen i vill jubel. 2-1 til Tottenham i det 71.minutt. Arfield (74′) og Son (76′) kom til hver sine skuddforsøk før målscorer Danny Rose måtte av banen med skade i det 77.minutt.

Davies (83 og 90»), Gray (86′), Son (87′) og Sissoko (89′) sto for hjemmelagets muligheter før Andre Gray fikk muligheten til å utligne i det 90.minutt, men ble avblåst for offside. Dermed endte det med et kjedelig bortetap, men Burnley viser stadig bedre takter på fremmed gress.

BURNLEY: Heaton, Ward, Mee, Keane, Lowton, Arfield, Marney (Defour 82), Hendrick, Boyd (Kightly 82), Barnes (Vokes 78) Gray.
Innbyttere: Robinson, Darikwa, Flanagan, Tarkowski.
Gule kort: Barnes 28, Lowton 90

SPURS: Lloris (C), Walker, Dier, Vertonghen, Rose, Wanyama, Winks, Dembele (Sissoko 62), Eriksen, Alli (Son 73), Kane
Innbyttere: Vorm, Davies, Trippier, Wimmer, Nkoudou.
Gule kort: Sissoko 69

Dommer: K Friend