Nytt fra Burnley-leiren

Det har vært relativt rolig i Burnley-leiren foruten nyheten om noen som forlater og andre som binder seg til Turf Moor. Manager Howe kommer med noen korte kommentarer over hva som venter de kommende ukene, men holder fortsatt kortene tett inntil brystet i forholdt til hvem- eller hvor det skal forsterkes.

Manager Howe uttalte etter sesongens siste kamp at han planlegger å satse ungt i Burnley, noe han kommer til å benytte sommeren til. Erfarne spillere som Chris Iwelumo og Leon Cort ble hentet av tidligere manager Brian Laws, som også ga flere spillere over 30 som Michael Duff, Clarke Carlisle, Graham Alexander, Wade Elliott og Brian Jensen kontraktforlengelser – mens Eddie Howe, som er en av Football Leagues yngste managere, ser for seg en yngre gjennomsnittsalder i stallen bestående av talentfulle spillere.

foto: Burnleyfootballclub.com

Howe har allerede hentet inn 21-årige spissen Charlie Austin og 24-årige midtbanemotoren Marvin Bartley, samtidig som flere unge spillere i troppen har fått muligheten til å vise hva de er gode for etter å ha blitt tilbudt profesjonelle kontrakter (Alex-Ray Harvey, Alex MacDonald, Wes Fletcher og Dominic Knowles)

Howe har også fått anledning til å ta en titt på Everton-forsvarer Shane Duffy som tilbrakte 28 dager i klubben og kun fikk en kamp i den lilla- og lyseblå trøya, men 19-åringen kan bli å se på ny i Burnley neste sesong,.

Vi fikk tatt en god titt på han, men vi har ikke hatt noen samtaler med Everton enda, forklarte Burnley-sjefen.

Howe har et ønske om å sette sammen laget før sesonger starter 6.august, men må vente med sine potensielle forsterkninger til etter Premier League-slutt og Play-Off-kampene før man kan ty til overgangsmarkedet.

Foto: Burnleyfootballsclub.com

Jeg kunne tenke meg å starte med en gang, la 33-årige Howe til. Vi titter aktivt etter spillere og jobber hardt i kulissene, men disse tingene kommer til å ta sin tid – jeg ønsker å sette sammen laget så fort som mulig og liker å ha laget tilgjengelig mesteparten av sesongen som man kan bygge på, men det er ikke alltid man rår over det. Jeg ser for meg at det kommer til å være bevegelser på det stadiet, men det er vanskelig å si hvor mye – jeg ønsker også å hente inn spillere der det trengs og er sikker på at noe kommer til å skje de kommende ukene.

Chris McCann ble friskmeldt og fikk spille i lagets siste kamper etter at en kneskade holdt han ute av spill i halv-annet år og ellers blir Martin Paterson og Charlie Austin tilgjengelige til sesong oppkjøringen 30.juni. Alle er under 24 år da sesongen starter og vil gå under Howes visjon om unge spillere.

Unge spillere er sunt for fremtiden, men å holde på nøkkelspillerne er også viktig; spillere som Tyrone Mears, Chris Eagles og Andre Bikey er alle i sitt siste kontrakts år og klubben kan måtte se seg villig til å lytte til bud denne sommeren, fremfor å risikere å la dem gå gratis neste år – en vrien situasjon for manageren.

Det er vanskelig til tider, fordi du ikke vet hva som kommer til å skje med noen av spillerne våre, men slik et fotballens natur. Vi må være kjappe til å reagere hvis noe skulle skje og ha potensielle mål klare, forklarte sjefen.