Pato: – Jeg trenger å score mål!

Etter å ha slitt med skader de siste årene, har Pato sakte, men sikkert kommet seg på bedringens vei og spissen er bestemt på å starte sin egen målfest for å avlaste Charlie Austin. Arbeidsjernet Pato skamroser Austin etter sesongstarten som har gjort Burnley-spissen til landets toppscorer. 

Foto: BurnleyFC.com

Toppscorer Austin er grunnen til at the Clarets er midtveid på tabellen; spissen har nettet ikke mindre enn 11 mål i serien og 14 i alle turneringer, men the Clarets’ forsvar lekker også som en sil. Mens Austin bøtter inn mål, takket være mye godt forarbeid fra lagkameratene, så håper arbeidshesten Pato å kunne score sin andel mål.

– For øyeblikket dreier det seg som Charlie og jeg vet at jeg trenger å score mål, sa Pato. Jeg har hatt seks kamper på rappen og er henrykt over det, men jeg er ikke fornøyd med mangelen på mål for øyeblikket. Jeg mener jeg har spilt bra, men har ikke scoret og har stolthet til jobben og trenger å score mål – jeg er en spiss. Jeg gjør mye for laget i andre områder, men vil score også. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg skjuler meg ikke bak det faktum at Charlie er i form, men jeg trenger å plassere ballen i nettet og er sikker å at jeg får en god sjanse neste gang. Håpet er å kunne gjenfinne formen og hjelpe både Charlie og laget.

– Det hjelper meg fordi presset er ikke på meg ettersom han scorer to eller tre i hver kamp, men jeg setter press på meg selv fordi jeg liker å gjøre det, er ærlig og trenger å score mål.

– Han har en periode der alt klaffer og alt faller på plass, han er i storform og vi håper det fortsetter. Jeg snakket med han på tirsdag når han scoret sitt andre og sa «jeg tror du har hatt to ballberøringer», men det er slik han er.

– Han er en naturlig målscorer som er dyktig til å posisjonere seg og score mål, jeg tror ikke man kan trenes opp til det eller snakkes til det. Han bare gjør det og kommer seg mellom to midtstoppere og i det ballen kommer, så er det mål. Det er fantastisk, men jeg mener vi trenger å hjelpe han litt og putte inn noen mål som letter på byrden fordi slik et der nå, så bærer han alt ansvaret på sine skuldre. Men uansett, så er det han gjør bemerkelsesverdig. 

 I følge meg burde vi ha vunnet de to foregående hjemmekampene. Spillergruppen er ikke fornøyd med det og vil løpe ut på banen på lørdag og vise hvor mye det betyr å vinne, avsluttet Paterson.