Pope i drømmeland

Debutant Nick Pope hadde en god debut i Premier League etter å ha blitt kastet ut i ulvene etter halvtimen spilt som en erstatter for Tom Heaton. 25-åringen hadde flere gode redninger mot Crystal Palace og betegner debuten som en drøm.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets’ keeperen fikk sin første smak på Premier League etter å ha erstattet Tom Heaton, som måtte av banen med en skulderskade. Pope hadde flere gode redninger, blant annet en fenomenal redning som raskt kunne ha endret stillingen på Turf Moor. Pope har hovedsaklig fått spille i cupene, men i møtet med Crystal Palace og Christian Benteke hadde keeperen en god kamp. Seieren betyr at the Clarets nå har syv poeng på fire kamper.

– Man ser keepere over hele landet som sitter på benken. Det er noe man må forberede seg på, men man må også ha kunne komme utpå og ha ferdighetene til å sette til livs det man gjør på treningene og det man har lært opp gjennom karrièren så godt man kan, forklarte Pope. Det er noe jeg har ønsket siden jeg kom hit fra Charlton, å forhåpentligvis få Premier League-kamper. Guttene har utrolige og å vinne på sin Premier League-debut er en drøm gått i oppfyllelse. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er fornøyd med hvordan det gikk, guttene foran meg var utmerkede. Det var redninger på streken og blokkeringer i siste liten, så jeg hadde ikke alt for mye å gjøre. Det er en god start for oss og jeg er sikker på at vi kunne ha fått den starten litt tidligere, ingen tvil om det. Vi spilte bra, var klare i alle situasjoner og skapte sjanser. Det ene tapet var skuffende, men vi tok oss sammen og har sikret fire poeng siden da, så jeg er veldig fornøyd. 

– Jeg føler med Tom. Han er en herlig fyr og en god venn. Vi har en veldig bra gruppe her og keeperne er knyttet sammen, så det er skuffende når noe slikt skjer, avsluttet Pope.