Puygrenier på prøvespill

Med et behov for forsvarer har klubben hentet inn Sebastien Puygrenier på prøvespill som skal få lov til å vise hva han er god for. Franskmannen trener denne uken med the Clarets i håp om å sikre seg en kontrakt i Lancashire. 

Puygrenier har kontrakt med russiske Zenit St. Petersburg og vil derfor ikke kunne flytte på seg – permanent – før i januar, men er potensielt tilgjengelig på lån eller hvis russerne bestemmer seg for å frigi 29-åringen fra tjeneste. Den tidligere Rennes- og Nancy-spilleren har en kontrakt som går ut i sommer og agenten forteller til lokal media at det er en mulighet for at spilleren kan bli permanent Burnley-spiller allerede i januar.

Forsvareren har ikke fått mye spilletid i Russland og en overgang med tilbud om spilletid vil dermed friste, hvor Eddie Howe på motsatt side jakter forsterkninger i forsvaret. Etter å ha prøvd ut mange kombinasjoner i midtstopperposisjonen lekker laget fortsatt mål og derfor retter visstnok manager Howe blikket mot erfarne spillere.

Puygrenier ankom Zenit i 2008 for omkring £4.5m og skrev under en fire-års kontrakt, men har ikke vært en del av førstelaget en stund. Noe som har resultert i låneopphold i hjemlandet med Monaco, men etter de tidligere franske mesternes nedrykk ble forsvareren flydd tilbake til Russland. I følge spillerens agent håper Puygrenier nå at Burnley skal – noe Bolton ikke gjorde – anerkjenne hans kvaliteter.

Å dra til England er veldig spesielt for han, sa agenten. Han var i Bolton en kort periode og fikk sin debut etter fire dager, men formen hans var rusten og derfor returnerte han tilbake til Russland. Han ønsker å vise at han kan være suksessrik i England, men har ikke spilt de siste seks månedene, så han ønsker å spille i Championship og kanskje derfra vil han få mulighet til å vise seg i Premier League. 

Jeg vet ikke om andre klubber for øyeblikket, hans blikk er foreløpig rettet mot Burnley. Han kommer til å trene med dem i en uke og har en kontrakt som går ut i juli neste år, men det er mulig at Zenit lar han gå gratis – det er muligheter for forhandlinger. Han er talentfull, sterk, god i lufta og god pasningsfot – han har ikke passert 30 enda og er derfor ikke gammel.

– Før han dro til Russland var han på den franske topp 10-listen to ganger og gjorde det veldig bra da Zenit møtte Manchester United i super cupen. I Monaco var forsvaret deres topp fem i ligaen, men problemet var angrepet og derfor rykket de ned