Sjefen hyller historiske Clarets

Sean Dyche pressekonferanseManageren hyllet Burnley-spillerne etter at det ble skrevet historie på Turf Moor der de utvidet rekorden i etterkrigstiden med elleve måneder uten tap på eget gress.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Når dommeren blåste av kampen mot Millwall sikret ikke the Clarets seg kun tre poeng, men de skrev seg inn i Burnley FCs historiebøker. 3-1-seieren på Turf Moor betydde at de lilla- og lyseblå ikke hadde tapt på 19 hjemmekamper i ligaen, en rekord som har stått stille i over 40 år og som startet i mars 1973 med en 4-0 seier over Portsmouth og stoppet julen 1973 med 1-1 mot Wolverhampton.

The Clarets rykket forøvrig opp den sesongen. Før det magiske året i 1973, må vi tilbake til begynnelsen av august 1956 og april 1957 for å finne noe lignende. Dagens seier utgjorde den fjerde beste sammenhengende ubeseirede rekken i klubbens historie. Det neste steget er en som har stått i over hundre år, nemlig 21 ubeseirede kamper og da må vi tilbake til 1901.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Jeg gjorde det klart overfor guttene at det er en markør å prestere bra og enda en å få resultatene, sa sjefen. Setter man sammen alle markørene, så skjer ting – vi har hatt et par rekorder denne sesongen og jeg er stolt over det. Dette er en klubb med rik historie og gruppen, staben og den kollektive mentaliteten handler om å vinne, jeg har gjort det klart at vi er nettopp det. Jeg prøver kun å lede dem og er veldig begeistret.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det var ikke noe panikk og all ære til fansen, det var ingen panikk på stadionen etter at de scoret, det var en ro og jeg tror at det er en voksende tro blant spillerne og fansen at selv om vi får et tilbakeslag så gpr vi hele veien og tvinger oss fram.

– Det bygger mer tro fordi man ikke alltid klarer å hindre at andre scorer mot deg, men vi scoret idag ganske raskt med støtten og kanskje begynner fansen å tro og innse at selv om vi har et tilbakeslag, så har vi slagkraften, kvaliteten, vår gode organisering og energi til å svare. 

 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Noen kommer til å spørre om vi klarer å fortsette å spille slik, så det å komme tilbake fra å ligge under 1-0, holde roen, få ledelsen og jobbe bra er gledelig. Det er rettferdig å si at fansen har grunn til å klø seg i hodet hvordan vi ikke klarte å vinne noen av våre tre siste kamper, men jeg mener de fortjente det idag og jo flere poeng vi får på tabellen, desto høyere tar det oss. 

– Danny er en av de beste jeg har sett til å kontrollere ballen over skulderen. Han gjør det på trening og jeg mener han har håndtert sin egen skuffelse veldig bra og sa til han i pausen; fortsett med det og nyt det. Han var full av energi i annen omgang og kunne sikkert ha scoret mer, avsluttet sjefen.