Sterkt, men skuffende poengdeling

(Burnley 0-0 West Ham): Etter en tafatt første omgang, var det håp om en bedring etter sidebytte. West Ham kom til flere muligheter, men det var langt mellom målsjanse og skuddforsøk. En skuffende prestasjon på Turf Moor, men det ga sterkt ett poeng mot en god motstander.

Det startet noenlunde rolig på Turf Moor og været var ganske så spennende sammenlignet med den avlyste Tottenham-kampen. Da var det overveldende mye snø, mens nå det i dag var nærmest en flott vårdag – til tross for den nord engelske vinden. Burnley noterte seg kampens første mulighet med Wood (7′) fra hjørnespark. Masaukaku (10′) fulgte opp med en fin sjanse kort tid senere.

West Ham fikk etter kvarteret et lite grep om kampen og fikk se mye til ballen. Burnley-forsvaret var vanskelige å bryte ned og Berg Gudmundsson (19′) fikk utfordret Fabianski i en god Hammers-periode. Diop (25′) og Coufal (26′) kom til to store sjanser, men ingen av dem klarte å overliste Pope. Sistnevnte pådro deg også en smell rundt halvtimen, men etter litt behandling var han tilbake mellom stengene.

I det 36.minutt ble det litt engstelse i Burnley-leiren når McNeil feilberegnet en takling på Dawson i feltet og sistnevnte ville følgelig ha straffe, men verken dommer Scott eller VAR gikk med på straffe. Det var kontakt, men Dawson var på ingen måte nær ballen, så det var hyggelig av VAR å gi en korrekt dømming i Burnleys favør. West Ham var offensive og kom seg ofte i feltet, men klarte ikke å bryte ned Burnley-forsvaret. Det må også sies at Burnley ikke var nevneverdig flinke med ballen heller.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter uten at det skjedde noe å skrive om hjem, så da ble lagene like så greit sendt i garderoben.

Etter sidebytte ble det litt mer fart i hjemmelaget og Jay (46′) var første til å prøve seg. Dommeren imponerte ingen i det 48.minutt når Dawson klippet ned Taylor i det som var et soleklart gult kort, men ingen reaksjon. Burnley på sin side fikk kort for lignende situasjoner i første omgang der Taylor sitt var halvparten så alvorlig. Bowen hoppet i ryggen på Jay fire minutter senere, men heller ikke der reagerte dommer Scott.

Benrahma (55′) tvang fram en solid redning av Pope og i det 59.minutt ble anonyme Chris Wood erstattet med Matej Vydra. Hvorfor Dyche fortsetter å starte med Wood er og forblir en gåte. Tiden for å vurdere å begynne å starte med noen andre enn Wood passerte mange kamper siden.

Det meste foregikk på Burnley sin banehalvdel og det var ikke ofte Burnley var aktive på Hammers’ side av Turf Moor. Hjemmelaget glimtet til ved noen anledninger, så det ville Moyes tette igjen ved å sende ut Vlasic. Burnley fulgte opp med å sende ut Brownhill.

Klokken tikket uten at det skjedde stort. Rice (83′) fikk inn et skudd like over mål og i kampens sluttminutter ble Lennon sendt utpå og erstattet McNeil som virkelig hadde en dårlig dag på jobb. Slet fælt defensivt og bidro med svært lite i angrep. Jay Rodriguez fikk en kjempemulighet til å punktere kampen i det 89.minutt etter strålende kontring og levering av Taylor, men spissen feilberegnet og kom aldri i nærheten av ballen.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Bowen (90+1′) var eneste som prøvde på noe før dommeren blåste av elendigheten. The Clarets imponerte ingen og kan sende en blomsterbukett i takk til Pope og Taylor for deres formidable innsats i dag. I rettferdighetens navn var det få – om ingen – som forventet en seier i dag, så ett poeng mot West Ham er sterkt, men kroppspråket til (resten av) the Clarets ga liten grunn til optimisme. Kroppspråket viste spillere som på mange måter ikke lenger hadde tro på prosjektet og den defensive kampplanen. West Ham var det beste laget, men på samme vis som mot Newcastle i forrige runde, så gjorde Burnley motstanderen god.

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Gudmundsson, Cork, Westwood (Brownhill 70), NcNeil (Lennon 88), Wood (Vydra 59), Rodriguez
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Collins, Long, Pieters, Thomas, Brownhill, Lennon, Vydra
Gule kort: Taylor 32, Mee 45+2

West Ham: Fabianski, Coufal, Dawson, Diop, Masauaku, Soucek, Rice, Bowen, Lanzini (Fornals 80), Benrahma (Vlasic 70), Antonio
Innbyttere: Areola, Alese, Ashby, Baptiste, Fornals, Kral, Noble, Vlasic, Yarmolenko
Gule kort: Dawson 90+2

Dommer: Graham Scott