Nok et tap i god Dyche-stil

(Newcastle 1-0 Burnley): Det ble en lei første omgang med skade på Cornet og mål imot etter en keepertabbe. Burnley hadde lite å stille opp med – som vanlig, så det ble et tradisjonelt tap.

Det ble noen endringer fra forrige runde og det startet frisk mot Eddie Howe sitt mannskap. Fansen måtte vente i nesten et kvarter på kampens første forsøk, som var signert av Berg Gudmundsson (13′). De store mulighetene uteble, men det var periodevis underholdende på St. James’ Park.

Med Burnley-øyne kom kampens store begivenhet – i negativ forstand – at vingen Cornet (som igjen spilte som spiss) måtte av banen med strekk. Saint-Maximin ga the Clarets nok å sysle med og holdt forsvaret godt fokusert.

Almiron (38′) kom til Newcastle’ sin første store mulighet etter et strålende forarbeid av Saint-Maximin. I det 39.minuttet ble ballen ballen sendt i feltet – der var Pope i luften og plukket opp ballen, men havnet i ryggen på Schar og mistet ballen i det de havnet i bakken. Callum Wilson var rask med å snappe opp ballen, dra seg litt unna og klinke ballen i et bokstavelig talt åpent mål. 1-0 til Newcastle! Kalddusj for Burnley og ikke overraskende fikk gjestene ingen gehør hos VAR.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og lagene skapte litt spenning i løpet av denne tiden. Vydra (46′) fikk ballen alene med keeper Dubravka, men tsjekkeren tok en Barnes og sendte kula himmelhøyt over buret.

Etter sidebytte var Saint-Maximin(50′) først ute til å teste ut Pope. Det ble en typisk Burnley-kamp der de fleste løp etter ballen uten å skape stort. Almiron (77′) kom til nok en sterk mulighet, men klarte ikke å sette ballen i mål. Jay ble sendt utpå mot slutten av kampen og i det 83.minutt fikk han ballen på perfekt vis fra Westwood, klinket ballen i mål, men Jay var en halv meter i offside, så målet ble annullert.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter uten at det hjalp en verdens ting, så the Clarets gikk på nok et patetisk tap.

Newcastle: Dubravka, Manquillo, Lascelles, Schar, Lewis, Almiron, Willock, Shelvey, Saint-Maximin, Wilson, Joelinton
Innbyttere: Darlow, Fernandez, Krafth, Hayden, Hendrick, Longstaff, Murphy, Ritchie, Gayle

Burnley: Pope, Lowton, Collins, Tarkowski, Taylor, Berg Gudmundsson (Rodriguez 80), Westwood, Brownhill, McNeil, Wood, Cornet (Vydra 31
Innbyttere: Hennessey, Long, Pieters, Roberts, Thomas, Cork, Lennon, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Collins 74