Snudde kampen og brøt forbannelsen

Bristol cityBurnley logo stor(Burnley 3-1 Bristol City): The Clarets var det beste laget i første omgang og burde ha ledet med flere mål, men fotballgudene ville det annerledes og i det 35 minutt viste Adomah magi ved sendte gjestene i føringen. Etter sidebytte tok det ikke lang tid før utligningen kom, signert el Kapitan Shackell med sitt første mål på Turf Moor. Ni minutter senere sendte Chris McCann hjemmelaget i føringen med sitt første mål siden oktober på Ashton Gate. Grant reddet straffe, mens Pato punkterte kampen på overtid.

Burnley-sjefen gjorde to endringer fra forrige kamp; Joseph Mills erstattet skadde Ben Mee, mens Dean Marney fikk en comeback og erstattet Marvin Bartley.

Vokes og Austin startet på topp og det tok ikke lang tid før duoen samspilte godt og var nære en tidlig ledelse (2.min), men avslutningen av Vokes var for upresis. Minutter senere var var det Austin som skulle prøve seg, men heller ikke spissens forsøk var nok til å overliste keeper Tom Heaton etter et flott innlegg av Ross Wallace.

Toppscoreren var igjen på fære i det 19.minutt etter litt magi når han rundet siste forsvareren, men skuddet gikk like utenfor. Burnley dominerte omgangen og skapte mange gode sjanser, men gjestene kom etterhvert stadig nærmere lee Grant og i det 35 minutt fikk Albert Adomah nærmest fritt spillerom, lekte seg gjennom forsvaret, rundet Grant og sendte the Robins i føringen.

Austin ville ta hevn tre minutter senere, men headingen gikk utenfor. I sluttminuttene var det et kollektivt som bygget opp et flott angrep og ballen havnet hos Junior Stanislas som på direkten sendte kula til himmels.

Det ble ingen endringer etter sidebytte da de samme spillerne løp ut på gressmatten og det ikke lang tid før den første sjansen ble skapt. I det 52.minutt ble the Clarets tildelt hjørnespark og Junior Stanislas la inn fra flagget, ballen traff Jason Shackell på bakerste som nikket inn til sin lille forundring. 1-1.

Sam Vokes kunne ha gitt the Clarets ledelsen like før timen, men sendte ballen rett på keeper Heaton som har hatt en god dag på jobb. Like etter timen (61.min) bygget Ross Wallace opp et angret ved å gi ballen videre til Kieran Trippier foran seg og forsvareren la inn til Chris McCann som med all verdens tid sendte ballen i nettet og sendte the Clarets i føringen! Flott oppspill og utmerket avslutning av midtbanespilleren som fikk sitt første mål siden oktober – ironisk nok mot Bristol City på Ashton Gate.

Burnley hadde ingen intensjon om å gi seg med det samme og fortsatte angrepene mot gjestene. Flere sjanser ble skapt, men hjemmelaget virket utrygge i forsvaret noe som ga en unødvendig straffesituasjon når Joseph Mills løp ned Adomah i feltet og dommeren pekte pent på krittmerket. Steven Davies sendte ballen rett på Lee Grant i det 82.minutt og the Clarets beholdt ledelsen!

Austin kunne ha punktert kampen minutter senere, men keeper Heaton presterte en kjemperedning. Innbytter Paterson derimot, gjorde ingen feil. Spissen mottok ballen og måtte ha to forsøk mot Heaton, men fikk hull på byllen og punkterte kampen ett minutter på overtid. 3-1 til the Clarets!

BURNLEY: Grant, Mills, Shackell, Long, Trippier, McCann, Marney, Stanislas, Wallace (Ings 90), Austin, Vokes (Paterson 84)
Innbyttere: Jensen, Kacaniklic, Edgar, Lafferty, Bartley
Gule kort: Marney 33, Wallace 84

BRISTOL CITY: Heaton, Davies, Anderson, Pearson (Howard 84), Elliott, Kelly (Kilkenny 78), Adomah, Moloney, Bates, Fontaine. Cunningham
Innbyttere: Gerken, Wilson, Foster, Carey, Wilson
Gule kort: Adomah 24

Dommer: James Adcock
Tilskuere: 11,539 (247)