Sterkt poeng i London!

(Chelsea 1-1 Burnley): Chelsea dominerte på eget gress og etter et høyt sjansesløseri sørget Havertz for en fortjent ledelse. Annen omgang fulgte samme spor, men utligningen kom under kvarteret før fulltid takket være innbytter Matej Vydra!

Burnley stilte med samme oppstilling som i forrige kamp, mens Chelsea byttet ut noe mannskap fra midtukens Champions League. Vertene har den beste statistikken mot Burnley historisk sett, troner på toppen av ligaen – en posisjon de ønsket å beholde spesielt når City vant Manchester-derbyet tidligere i dag.

Oppgjøret startet med høyt tempo og det var ingen bli kjent-seremoni. Hudson-Odoi (4′) noterte jeg kampens første mulighet og tvang fram en sterk redning av Pope, returen gikk til side for mål. Reece James (5′), Christensen (6′) og Barkley (13′) sto bak de to største mulighetene blant et hav av forsøk mot Burnley-målet. Nick Pope hadde en travel dag på jobb.

Burnley fikk se litt mer til ballen midtveis i førsteomgang, men møtte et godt organisert Chelsea-lag som hadde gjort hjemmeleksen sin. Rüdriger (24′) og James (28′) forsøkte seg også. Kai Havertz havnet på tribunen (i tilskuerne) etter en duell med Lowton. Det gikk bra med tyskeren og som takk sørget han for å sette inn kampens første mål minutter senere.

Fra eget felt ble ballen spilte over midtbanen i regi av Kante som sendte en fin pasning til Reece James. Backen la inn en flott ball mot feltet, rett på hodet til Kai Havertz som stanget ballen i nettet i det 33.minuttet. 1-0 til Chelsea.

The Clarets hadde lite å stille opp med mot Chelsea som sørget for å strekke Burnley på de fleste områder og spesielt på kantene. Fram mot pause var det lite som skjedde på Stamford Bridge utover en komfortabel auto-cruise av Chelsea.

Etter sidebytte flekket Burnley tenner, men Chelsea lot seg ikke skremme og Thiago Silva (50′) var fryktelig nære en 2-0. Ballen gikk like til side for mål og nok en gang var det Reece James som serverte.

Charlie Taylor hadde en god dag på jobb og bidro til å stanse flere potensielle Chelsea-angrep. Burnley trengte en frisk pust og Dyche sendte ut Jay Rodriguez til å erstatte en meget anonym Chris Wood.

Hudson-Odoi (63′) tvang fram en av mange sterke redninger fra Pope. Berg Gudmundsson ble erstattet av Vydra med 20 minutter igjen av kampen. Cornet som hadde spilt en mer offensiv rolle ved siden av Wood gjennom kampen ble nå sendt på kanten.

Barkley (71′) sendte ballen høyt over mål før han ble erstattet av Loftus-Cheek. Rodriguez (74′) noterte seg Burnley første mulighet i annen omgang på et Westwood-hjørnespark som han sendte ballen i sideveggen.

Byttene hadde en positiv effekt og i det 78.minutt sendte Taylor kula tvers over til Lowton som la inn i feltet der Jay og Vydra var på løp. Jay nikket ballen perfekt til Matej Vydra som klinket ballen i nettet og utlignet på Stamford Bridge! VAR sjekket, men hadde ingen innsigelser mot utligningen! 1-1!

Ikke overraskende sendte Chelsea det de kunne mot Burnley og friske bein entret Stamford Bridge. Dyche svarte med å bytte ut Cornet med Pieters. Et defensivt bytte som ga mening og Cornet hadde virkelig jobbet hardt mot Londonerne.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Burnley måtte stå i mot et høyt press fra hjemmelaget. Nick Pope sørget for å holde Burnley med i kampen og Matej Vydra (90+3′) kunne ha punktert kampen før dommerne blåste av oppgjøret. En meget sterk prestasjon av the Clarets!

Chelsea: Mendy, Christensen, Silva, Rüdriger, James, Kante (Mount 83), Jorginho, Chillwell, Barkley (Loftus-Cheek 72), Hudson-Odoi, Havertz (Pulisic 83)
Innbyttere: Arrizabalaga, Azpilicueta, Chalobah, Sarr, Loftus-Cheek, Mount, Pulisic, Saul, Ziyech
Gule kort: James 76

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Tylor, Berg Gudmundsson (Vydra 69), Westwood, Brownhill McNeil, Cornet (Pieters 87), Wood (Rodriguez 60)
Innbytter: Hennessey, Collins, Long, Pieters, Roberts, Cork, Barnes, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Westwood 67, Cornet 76, Tarkowski 83, Brownhill 90

Dommer: Andre Marriner