Strålende

Sean Dyche innrømmer at han fikk en jule åpenbaring når han sendte Jay Rodriguez ut på Vitality Stadium og spissen sikret Burnley en viktig seier. Målscoreren var strålende fornøyd med sitt tredje mål for the Clarets og sitt fjerde i karrièren mot Bournemouth.

Innbytteren plasserte et Westwood-innlegg på hodet i det 89.minutt og sørget for deres andre borteseier på rad. Samtidig klatret the Clarets opp til en 10.plass. Kampen var ingen vakker kamp å se på, verken med værforholdene eller spillet i seg selv.

Foto: BurnleyFC.com

Det var en rar kamp. Været var forferdelig og det var en stygg kamp, spesielt på grunn av været. Jeg mener de håndterte det bedre enn oss i annen omgang hvor vi aldri fikk grep om kampen. Men vi sto imot og motstandsdyktighet er definitivt noe vi har som lag. Det er så mye tro på oss selv om dagen og alle meterne og detaljene teller. Det er vår andre kamp på rad der motstanderen ikke har hatt et skudd på mål, så det er gledelig fra et defensivt ståsted.

Vi er klare over hva vi må bygge videre på for å oppnå noe, vi trengte å være bedre med ballen og fant et gyllent øyeblikk. Det var et herlig innlegg og en utrolig heading. Selv om det høres vilt ut, så får man noen ganger slike manager-visjoner og jeg sa til Jay når han gjorde seg klar at hans skulle nyte målet sitt.

Foto: BurnleyFC.com

Noen ganger har man bare den følelsen og jeg prøver ikke å være smart, for det var en stygg kamp og det kunne raskt ha gått imot oss, men det var en av de kampene. En ting jeg har lært om Premier League med lag som oss og Bournemouth er at man trenger å finne en måte. En trenger å stå på, jobbe hardt og spille den stygge kampen.

Når du har dagen og spiller bra, så pleier det som oftest å gå av seg selv. Det er ikke lenge siden vi vant 3-0 etter hverandre og fortjente det. Mot Newcastle og idag måtte vi gjøre alt det andre og guttene fortjener skryt for det fordi de lar seg aldri knekke. De vet at når de spiller bra så er de effektive, men når vi ikke må det, så må vi levere gjennom prestasjoner og det er en flott kvalitet.

Slik er livet i Burnley. Vi vinner et par, så har vi et par der vi blir grundig slått og så kommer vi tilbake med to sterke seire. Det er oss i Premier League. Opp og ned, tøft og hardt, men det er slik det er, sa Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Målscorer Jay Rodriguez var naturligvis fornøyd med vinner målet og gledet seg over å ha scoret mot the Cherries nok en gang. Målet var spissen fjerde nettkjenning på Vitality Stadium og på samme banehalvdel hvor han scoret for Southampton og West Bromwich. Han sørget samtidig for sitt tredje Clarets-mål siden overgangen i sommer.

Denne var veldig spesielt å vinne. Når du sitter på benken så tenker man på hvordan du kan påvirke kampen. Det var en jevn kamp og når man slipper utpå så vil man utgjøre den lille forskjellen og score. Det føles litt rart å score så ofte her og det har alltid vært i det samme målet. Det er et fint sted å score mål på. Ballen traff ansiktet mitt, men det bryr meg ikke, så lenge den går inn og telles som mål. Westy ser alltid etter muligheten til å legge inn og det var et flott innlegg. Jeg var nesten for høyt oppe, men fikk heldigvis ansiktet mitt på ballen.

Foto: BurnleyFC.com

Det sier litt om karakteren til guttene her. Det er en flott gruppe, hardt-arbeidende og ærlig. Jeg er sikker på motstanderen er klar over at alle kommer til å presse på og dra i samme retning når vi er på besøk. All ære til guttene. Det var en tøff kamp og en herlig følelse å vinne.

Det var en vanskelig kamp og forholdene hjalp ikke. Begge lag kjempet hardt og det var mange forseelser. Vi kom til hektene mot slutten og sikret tre poeng. De er et godt lag og tre poeng på bortebane er veldig viktig. Forhåpentligvis er det mer i vente, sa Jay.