Tapte etter en to-måls ledelse

(Southampton 3-2 Burnley): Det ble en målfest å St. Marys stadium med fire mål i første omgang som trolig vil gå i historien som en av de mest underholdende. Like etter timen stadfestet Nathan Redford snuoperasjonen for the Saints fra 0-2 til 3-2.

Hjemmelaget fikk flere spillere tilbake fra skade, blant annet tidligere Claret, Danny Ings. Brunley sparket i gang oppgjøret og Chris Wood (1′) var første til å teste ut Saints-keeper Ben Forster etter spennende samarbeid med spisskollega Vydra. Det tok ikke mange minuttene før hjemmelaget fikk et lite grep om kampen, men det var Lancashire-laget som farligst.

I det 8.minutt ble Erik Pieters liggende nede for telling etter klumsete duell med Walter-Peters. VAR sjekket saken og etter at dommeren tok joggeturen bort til skjermen, var han ikke i tvil. Straffe til Burnley og Chris Wood (12′) gjorde ingen feil. Sendte ballen i midten og ga Burnley ledelsen med sitt 7.mål denne sesongen og tredje mål på like mange kamper. Forøvrig Burnleys andre straffe denne sesongen.

Hjemmelaget jaget en utligning og Redmond (21′) fikk testet ut Nick Pope som måtte gi hjørnespark. Noen minutter senere var Erik Pieters nok en gang liggende nede i det som virket å være en strekk, men etter litt behandling var han ut på gresset igjen.

I det 28.minutt var Burnley nok i en gang i farta. En lang ball fra Ben Mee falt på hodet til Chris Wood, som tusset kula videre til Matej Vydra, tsjekkeren gjorde ingen feil og økte ledelsen til 2-0 med et hardt skudd rett i mål! 0-2 til Burnley.

Hjemmelaget kviknet til og satte i gang et press mot Burnley-forsvaret. Etter at ballen hadde vært innom store deler av laget, sendte Westergaard ballen til Ings på løp, sistnevnte stusset videre til Stuart Armstrong. Midtbanespilleren ladet kanonen og sendte ballen i nærmeste hjørne. 1-2 på St. Marys stadium i det 31.minutt. Noen minutter senere måtte Erik Pieters kaste inn håndkleet og ble byttet ut med Charlie Taylor.

Armstrong (38′) og Diallo (38′) forsøkte seg før Danny Ings (41′) utlignet mot sin tidligere arbeidsgiver. Redmond spilte fri Ings som løp unna Ben Mee, fintet James Tarkowski feltet og sendte ballen i nettet forbi Nick Pope. 2-2! Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter før lagene ble sendt i garderoben.

Annen omgang startet like underholdende som første. Begge lag så på kampen med mulighet til å vinne, første ute var nok en gang Chris Wood (52′) etterfulgt av Ward-Prowse (60′) som sendte ballen i tverrleggeren! Southampton forsatte å presse. Armstrong (62′) tvang fram en kjemperedning fra Nick Pope kort tid senere. Walcott (64′) forsøkte seg før Nathan Redmond sørget for snuoperasjonen.

Danny Ings tvang fram nok en stor redning fra Nick Pope som ga retur til Walcott, sistnevnte sendte kula tvers over til Nathan Redmond (65′) som klinket til på direkte volley og Southampton snudde fra 0-2 til 3-2. Sterk prestasjon av hjemmelaget.

Walker-Peters (68′) fikk en god mulighet til å punktere kampen, men Pope var med på notene. Det fulgte en god Southampton-periode der Chris Wood (77′ og 80′) tvang fram redninger av Forster. Siste mulighet burde kanskje vært straffe ettersom Bednarek tviholdt Wood i trøya. Det fulgte en del bytter fram mot fulltid.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og Nathan Redmond ble kåret til banens spiller. Che Adams (90+2) fikk en gedigen sjanse til å punktere kampen, men skuddet gikk like til side for mål. Dommeren blåste av kampen kort tid senere og Clarets-fansen hadde en god grunn til å være skuffet.

S’ton: Forster, Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand, Diallo, Ward-Prowse, Armstrong (Salisu 78), Redmond, Walcott (Djenepo 86), Ings (Adams 85)
Innbyttere: McCarthy, Salisu, J.Stephens, Djenepo, Ferry, Jankewitz, Tella, Adams, Minamino

Burnley: Pope, Pieters (Taylor 33), Mee, Tarkowski, Lowton, Berg Gudmundsson (Richardson 89), Bownhill, Westwood, McNeill, Vydra (Rodriguez 77), Wood
Innbyttere: Peacock-Farrell, Driscoll-Glennon, Dunne, Nartey, Taylor, Cork, D.Stephens, Richardson, Rodriguez