Sterk første omgang sikret seier

(Everton 2-1 Burnley): Goodison Park bød på underholdning med tre mål i første omgang og endre flere gode målsjanser. Annen omgang var tålmodighetens spill og Burnley dro hjem med tre sterke poeng.

Jack Cork og Charlie Taylor var ikke å se i lagoppstillingen, men Erik Pieters og Josh Brownhill erstattet duoen. Hjemmelaget startet friskt og så mye til ballen det første kvarteret selv om de store sjansene uteble. Calwert-Lewin (12′) kom i farlig posisjon, men klarte ikke å overliste Pope. Det enste med utspark og Brownhill snappet opp ballen fra Davies, Wood fant McNeill som satte fart på kanten og sendte mot feltet. Ballen traff en Everton-spiller, endret retning og havnet tilbake hos spissen. Chris Wood tok noen steg og sendte kula i nettet bak en utspilt Pickford. 1-0 til Burnley i det 13.minutt!

Wood (22′) fikk en fin mulighet til å øke ledelsen, men det endte med et hjørnespark. I påfølgende situasjon traff ballen Holgate i armen og Mee skrek etter straffe, men dommeren lot seg ikke imponere. VAR-utviklingen pågår.

I det 24.minutt fosset Burnley fremover. Vydra fant Dwight McNeill som tok noen steg, vendte unna en Allan, tok et nytt steg og skrudde ballen på praktfullt vis forbi alt og alle, og rett i det lengste hjørnet. En perle av et mål og 2-0 til Burnley! Johan Berg Gudmundsson (25′) fikk en suveren mulighet til å sette inn 3-0, men stolpen var i veien!

I situasjonen pådro seg en smell i hoften og etter litt behandling klarte han å fortsette, men var tydelig preget av smerter. Everton kviknet til etter halvtimen og Davies la inn i feltet. Der var Dominic Calwert-Lewin som raget høyest i luften og reduserte for hjemmelaget. 2-1 i det 32.minutt.

Gudmundsson (36′), Calwert-Lewin (37′) og Brownhill (39′) sørget for å underholde på Goodison Park, før Pickford nok en gang trengte behandling og ble erstattet av Jõao Vigrinia. Innbytteren fikk et utspark før Brownhill (44′) benyttet anledningen til å ønske han velkommen på banen. Fjerdedommeren signaliserte tre tilleggminutter.

Annen omgang startet med et offensivt Everton og Gomes (46′) var først ute til å teste ut Nick Pope og kort tid senere forsøkte Calwert-Lewin nok en gang. Fram mot timen hadde hjemmelaget god kontroll på omgangen og Burnley fikk kun snuse på ballen før de blå tok over igjen. Richarlison tok en Lacazette i det 57.minutt med høye desibel og Shakespeare-manus.

Lancashire-laget klarte ikke helt å vise samme ferdigheter som i første omgang og det var et mer tradisjonelt Clarets-lag som sparket ball på Goodison Park.

Josh King og Robbie Brady sendt utpå med litt over et kvarter igjen av kampen. Plutselig våknet Burnley og i løpet av kort tid ble keeper Virginia testet ut flere anger.

Vydra (69′) fikk en stor mulighet til å strengt tatt punktere kampen, men bommet da ballen spratt i annen retning. Wood (69′) og Mee (69′) fulgte opp og sistnevnte traff tverrleggeren. Vydra (70′) testet ut Virginia med et godt skudd.

Carlo Anchelotti sendte ut enda en angrepsvåpen med Coleman i det 72.minutt, hvorpå Dyche svarte med å sendte utpå Jay kort tid senere. Av de to innbytterne var Jay (80′) først ute med et skuddforsøk – rett på keeper.

Hjemmelaget satte inn det siste støtet i sluttminuttene og jaget en utligning. Clarets-forsvaret var organiserte og jobbet hardt, noe som gjorde jobben utfordrende. Gomes (88′) sendte et skudd over mål før fjerdedommeren signaliserte tre tilleggminutter. I det første av disse sikret Everton et hjørnespark der selv keeper Virginia tok turen opp. Det ble ingen flere mål på Goodison Park og Burnley dro i land en sterk seier!

Everton: Pickford (Virginia 42), Holgate (Coleman 72), Keane, Godfrey, Iwobi, Davies (King 65), Allan, Gomes, Dinge, Calwert-Lewin, Richarlison
Innbyttere: Tyrer, Virginia, Colaman, Mina, Nkounkou, Onyango, Sigurdsson, Broadhead, King
Gule kort: Westwood 37, Lowton 45+2, Tarkowski 76, Pope 84

Burnley: Pope, Pieters, Mee, Tarkowski, Lowton, McNeill, Westwood, Brownhill, Gudmundsson (Brady 66), Wood, Vydra (Rodriguez 77)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Bardsley, Dunne, Long, Nartley, Benson, Brady, Stephens, Rodriguez

Dommer: Jonathan Moss