Tapte i tøff kamp på Anfield

(Liverpool 1-1 Burnley): Burnley fikk en pangstart på Anfield med et tidlig mål, men hjemmelaget presset og prøvde seg til de fikk satt inn utligningsmålet like før pause. Etter timen fikk Emre Can satt inn Liverpools andre mål for kvelden og til tross for iherdig innsats og en håndfull muligheter, ble det tap på Anfield.

Det ble tre endringer i lagoppstillngen for the Clarets’ del, med gjensyn med Tom Heaton, Ashley Barnes og Scott Arfield. Det var de røde som startet best og kom til et par truende situasjoner i åpningsminuttene, men the Clarets holdt stand.

Burnley kom til en god mulighet i det 5.minutt når Andre Gray brukt fart på kanten og fikk lagt inn i feltet mot en Ashley Barnes på løp, men angriperen var en fot unna ballen. To minutter senere og Burnley med ball, Matt Lowton får ballen helt umarkert og med masse rom på egen banehalvdel. Vingen løper noen meter og sender en utmerket pasning mot feltet til Andre Gray og Ashley Barnes (7′) på løp; Gray klarer akkurat ikke å nå ballen, men det gjør Barnes som sklir inn kula i feltet og sendre burnley i føringen! 0-1 på Anfield!

Hjemmelaget fikk mulighet til å utligne fem minutter senere, men avslutningen av Mane var ikke like klinisk. Burnley fortsatte med farlige innlegg mot Liverpool-feltet og holdt hjemmeforsvaret på tå-hev. Etter rundt 18 spilte minutter fikk de røde tre hjørnespark etter hverandre, men maktet ikke å trenge gjennom et kompakt forsvar. I dte 21.minutt fikk Clarets-fansen nesten noe å juble for igjen når Stephen Ward la inn kula med tre Burnley-spillere tilgjenglige og nok en gang var det Barnes som var sistemann på ballen, men sendte kula like utenfor. Dommeren vinket for offside da alle var i offside.

Det åpnet seg mer rundt halvtimen og de røde jaget et utligningsmål, mens Burnley yppet seg på motsatt side. Hjemmelaget fikk se mer til ballen og mye av spillet fram mot pause foregikk på Burnleys banehalvdel uten at de store sjansene ble skapt. Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt og det var det som trengtes for at Liverpool fikk utligningen sin. Origi la inn ballen i feltet og fant Georginio Wijnaldum (45+1) som utnyttet litt klabb og babb og 1-1. Det var det siste som skjedde.

Ettre sidebytte var det Liverpool som var mest offensive, men det tok ikke lang tid før Burnley kom seg oppover på banen og fikk truet hjemmelaget med noen fine muligheter. Etter timen var Liverpool i angrep og ballen havnet hos Emre Can som mottok kula umarkert og sendte avgårde et skudd fra 20 meter, ballen gikk gjennom forsvaret og rett i det lengste hjørnet. 2-1 på Anfield. To minutter senere kunne Ashley Barnes ha utlignet for Burnley, spissen fikk ballen etter et frispark og var umarkert i feltet, men forsøket ble rettet i siste liten.

Begge lag prøvde seg, men Lancashire-laget virket på en måte litt mer på hugget, der Liverpool var mer rolige med ballen. The Clarets trengte friske bein og inn kom Robbie Brady i det 72.minutt. Innhoppet ga gjestene en frisk pust og mer kreativitet i angrepet. I løpet av fem minutter var Brady med og skape to gode angrep, men manglet marginene.

Tårnspissen Vokes ble satt inn i det 78.minutt og brukte ikke lang tid på å vise sin styrke i møte med et robust Liverpool-forsvar. Burnley prøvde gjentatte ganger å utfordre hjemmelaget ved å være mannsterke i angrep. I sluttminuttene var de røde farlige og Mane kom til en stor mulighet i det 88.minutt – Heaton reddte mesterlig og avverget. Daniel Agyei fikk sin PL-debut i det 89.minutt og viste godt overblikk og mye energi. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter.

The Clarets jobbet hardt og jaget et utligningsmål, mens de røde forsvarte seg. Matt Lowton fikk en gyllen mulighet til å sette inn 2-2 i det 92.minutt, men sendte ballen like over mål fra kort hold – noe vanskelig posisjon til backens forsvar.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd (Brady 72), Hendrick, Barton, Arfield (Agyei 89), Gray (Vokes 78), Barnes.
Innbyttere: Robinson, Darikwa, Tarkowski, Westwood, Vokes, Agyei.
Gule kort: Mee 36, Barton 57

Liverpool: Mignolet, Clyne, Klavan, Matip, Milner, Can, Wijnaldum, Lallana, Coutinho (Woodburn 60), Mane, Origi (Lucas 78).
Innbyttere: Karius, Gomez, Moreno, Wilson, Alexander-Arnold.
Gule kort: Can 62, Lallana 86

Dommer: Craig Pawson