Tredje strake tap…

(Burnley 1-3 Brighton): En elendig første omgang for the Clarets’ del og et delvis kynisk Brighton sørget at Craig Mackail-Smith kunne sende gjestene i føringen, et resultat som holdt seg til pause. Etter sidebytte satt Eddie Howe inn Martin «Pato» Paterson, endret taktikk og fikk uttelling for forsøket takket være et selvmål av Gordon Greer og kampen fikk et annet bilde. Med under et kvarter igjen å spille dukket Mackail-Smith atter en gang opp og sørget for å gjøre dagen bitter for the Clarets med sin andre scoring, mens Greer fulgte opp med et tredje mål.

Klubbens nyeste signering Cameron Stewart fikk sin debut for the Clarets og imponerte på kanten som Ross Wallaces’ erstatter, samtidig som sjefen lot Marvin Bartley få starte etter å ha imponert i midtukens cupkamp mot Plymouth. Ellers var det gledelige nyheter rundt Martin Paterson som var inkludert i laguttaket, selv om det betød benken, mens Gus Poyet tok med sin deadline-signering Andrea Orlandi på banken.

Kampen var ikke blant de peneste og i det 10.minutt ble det bekymring når Trippier ble pådratt en smell etter en farlig takling og trengte en lengre behandling, men høyrebacken klarte å fortsette spillet. Det skulle ikke lang tid før gjestene igjen viste sitt sanne ansikt når Bruno klippet ned leiesoldat Stewart som var på et flott løp og kunne ha skapt en flott sjanse – Bruno fikk et velfortjent gult kort for en kynisk felling.

Det skulle ikke gå fra verre til verst når Brighton ble tildelt frispark i det 18.minutt som havnet hos Craig Mackail-Smith, angriperen dempet med brystet og satte ballen i mål fra 18 meter – kampens første sjanse ga også et mål.

The Clarets fikk ikke tingene til å fungere og gjestene dominerte stort sett spillet, men det var dommerne som fikk de fansen til å trekke på øyebrynene med flere valg som ikke hang på greip. Bedre ble det ikke når Burnleys vinger ikke fikk til noen ting og gjestene kontrollerte de farligste angrepsvåpnene.

Det ble lagt til fire tilleggsminutter, men det hjalp lite mot et godt organisert Brighton som kunne være det lykkeligere laget i det spillerne gikk i garderoben.

Like etter hvilen valgte sjefen å bytte ut Marvin Bartley med Martin Paterson og laget gikk tilbake til 4-4-2. Til tross for byttet var det gjestene som var mest på offensiven, mens dommerne atter en gang havnet i fokus med flere skuffende avgjørelser. Etter en håndfull halvsjanser fikk the Clarets omsider til et godt angrep anført av Kieran Trippier på kanten, backen fosset fremover og la inn i feltet til Charlie Austin som var i luften, men ikke fikk hodet på ballen og ballen gikk utenfor.

The Clarets fikk omsider hull på byllen når Stanislas satte fart på kanten og la inn lærkula i feltet, men det var forsvarer Gordon Greer som var sist på ballen og satte ballen i eget nett – et nødvendig vendepunkt og utligningsmål for hjemmelaget i det 58.minutt.

Like etter ble Wallace satt inn og vingen brukte ikke lang tid på å vise seg fram og la inn en herlig ball, men Stanisals sendte kula utenfor fra åtte meter.. Innbytteren viste kort tid senere hvorfor han skal velges som førstevalg når skotten fyrte av et kanonskudd fra rundt 30 meter som fikk Kuszczak til å måtte sende ballen ut til hjørnespark.

Gleden ble kortvarig for hjemmelaget når Buckley og Mackail-Smith samarbeidet pent i det 77. minutt og ballen havnet hos sistnevnte som på halvvolley klinket ballen rett i nettet og sendte Brighton tilbake i føringen fra kort hold.

Det skulle gå fra verre til verst for de lilla- og lyseblå når gjestene fikk sitt åttende hjørnespark som ble lagt inn av innbytter Orlandi og fant hodet til Gordon Greer som renvasket sitt navn ved å sette inn gjestenes tredje for dagen og punkterte kampen. 88 minutt.

Det ble lagt til fem tilleggsminutter, men det hjalp ikke for hjemmelaget som gikk på sitt tredje strake tap og havnet under nedrykksstreken.

Burnley: Grant, Trippier, Mills, Edgar, Shackell, Marney (Vokes 81), Bartley (Paterson 46), McCann, Stewart (Wallace 60), Austin, Stanislas.
Innbyttere: Duff, Vokes, Mee, Jensen
Wallace: 61, McCann 68

Brighton: Kuszczak, Saltor, Greer, El-Abd, Bridge, Bridcutt, Crofts (Buckley 37), Dicker, Barnes, Mackail-Smith, LuaLua (Orlandi 78)
Innbyttere: Dunk, Calderon, Agdestein, Ankergren
Gule kort: Bruno 13, Buckley 50, Kuszczak 85, Barnes 90

Referee: Eddie Ilderton
Tilskuerer: 11,413 (477 Brighton)