Tribunalet unngås

I stor konkurranse med andre klubber klarte Burnley å sikre seg underskriften til venstrebacken Charlie Taylor denne sommeren. Taylors unge alder gjorde allikevel at overgangssummen så ut til å måtte bli avgjort av et tribunal, men heldigvis kom klubbene til enighet i tolvte time.

Taylor og Burnley kan derfor fokusere for fullt på fotballen resten av oppkjøringen, og det er forventet at han blir foretrukket på venstrebacken i sesongstarten. Etter ankomsten til høyrebacken Phil Bardsley har laget nå god dekning på begge backene, og det blir spennende å se hvilket lag Dyche stiller med i seriestarten på Stamford Bridge. De siste oppkjøringskampene kommer sannsynligvis til å gi en solid pekepinn på hvordan startelleveren kommer til å se ut.

Hvem er Charlie Taylor?

Taylor er en ekte Leeds-gutt som signerte profesjonell kontrakt med de helhvite i 2011. Før han etablerte seg på Elland Road ble han sendt ut til en rekke mindre klubber på lån, deriblant lokalrivalen Bradford. Det var allikevel hos Fleetwood at han fikk sitt definitive gjennombrudd, og han har spilt fast hos Leeds etter returen fra Highbury våren 2014.  Taylors gode spill på Elland Road førte til at han hyppig ble lenket til flere Premier League-klubber, og det er et aldri så lite scoop for Burnley å sikre seg signaturen hans. Sammen med Phil Bardsley tilføyer han mye kvalitet og rutine på backene, men de fleste bookmakerne holder fortsatt Burnley som en av de største nedrykkskandidatene. Hvis du liker å gamble, kan du lese mer om sport og spill oddstips på Guts, hvor Burnley i øyeblikket er nestfavoritt til å havne helt sist i Premier League. Vi mener allikevel at laget har kapasitet til å gjøre oddsen på 5,75 til skamme, og nok en gang ro seg inn til en sikker plass.

Gjestende lag skal forhåpentligvis slite på Turf Moor også denne sesongen. Foto: Burnley Football Club

Ingen har klippekort

Det er allikevel ikke sikkert at verken Taylor eller noen av de andre nyervervelsene får spille hele sesongen. Sean Dyche har nemlig gjort det klinkende klart at det er knallhard plass om samtlige plasser på laget. På høyrebacken utfordres Bardsley av Matt Lowton, mens Stephen Ward ikke har tenkt å gi venstrebacken til Taylor uten sverdslag. I tillegg kan også Robbie Brady bekle den rollen, men det er nærliggende å tro at Dyche ønsker den irske landslagsspilleren i en mer offensiv rolle på midtbanen.

Kommer flere nye fjes?

Dyche har også uttalt at han ikke utelukker mer aktivitet på overgangsmarkedet. Seriestarten er knappe to uker unna, og det lønner seg alltid å få nye spillere på plass før alvoret starter. I øyeblikket har Burnley 19 utespillere til disposisjon, og Dyche har uttalt at han ønsker dobbelt dekning på samtlige plasser. Vi skal derfor ikke se at det kommer inn et par nye fjes før overgangsvinduet stenger 31. august. Drømmen er selvsagt en spiss som kan bøtte inn rundt 20 mål i sesongen, men de siste tiders sinnsyke priser for gode Premier League-spisser tyder på at Dyche må gjøre gull av gråstein han finner i lavere divisjoner.