Uvant hjemmetap mot City

(Burnley 1-2 Manchester City): Burnley fikk en pangstart på kampen takket være et kanonskudd av Dean Marney som sendte ett fullsatt Turf Moor i ellevill jubel og en herlig deja vu-følelse, men Sergio Aguero ville det annerledes og sørget med sine to mål for at City dro i land en sterk seier på Turf Moor. Det er grunn til bekymring i Burnley-leiren etter at Marney og Gudmundsson måtte ut med skade. Til tross for tapet, har the Clarets all grunn til å være fornøyde med sin prestasjon.

Sean Dyche lot Paul Robinson starte oppgjøret i kaptein Heatons skadefravær og den tidligere landslagskapteinen storspilte mellom stengene. Skaden førte til at Ben Mee tok over som vikarierende kaptein og det skal sies at Mee gjorde en god jobb mot sin tidligere arbeidsgiver.

Gjestene startet som forventet sterkt og så mye til ballen, men Burnley lot seg ikke pille på nesen og skapte noen fine muligheter. Aguero (8) og Gudmundsson (13) skapte kampens første sjanser før Turf Moor eksploderte i jubel. The Clarets for et frispark på egen banehalvdel som Robinson sender oppover, skuddet klareres av Otamendi som sender rett i bena på Dean Marney (14′) – midtbanemotoren lot seg ikke be to ganger og sendte avgårde en salve som gikk rett forbi Bravo i mål. Kaos på Turf Moor i det stillingen ble 1-0 til Burnley.

Gjestene våknet og i det 20.minutt skapte de store sjanser; Aguero og Toure prøvde begge å overliste Robinson som reddet mesterlig. Det roet seg litt ned fram til halvtimen før Aguero (30′) nok en gang var på fære, men sendte kula høyt over. Litt opp og ned med intensiteten fram til klokken viste 37.minutter og litt Sergio Aguero-flaks etter et hjørnespark som førte til klabb og babb i Burnley-feltet. Spissen fikk en tå på ballen og utlignet for gjestene. 1-1 på Turf Moor. Samme mann skapte en stor mulighet minutter senere (40′), men Robinson var på vakt og reddet mesterlig.

Målscorer Marney måtte av banen i det 41.minutt grunnet en skade og inn kom Arfield og like etterpå måtte Gudmundsson av grunnet en strekk. Inn kom Tarkowski. På overtid kunne Sam Vokes ha sendt Turf Moor i ny ekstase, men Bravo var med på notene og reddet godt.

Etter sidebytte var det City som startet best og nok en gang var Aguero (47) farlig. Arfield (50′) sto for Burnleys første sjanse i annen omgang. I det kampen var en time spilt går Toure i bakken i feltet og Fernandinho snapper opp kula før han sender den videre til Sergio Aguero, spissen gjør egentlig ingenting i det han blir truffet av ballen som går i mål. 1-2 på Turf Moor.

The Clarets mistet litt pusten, men holdt stand. Kampen dabbet litt av det neste kvarteret med noen halvsjanser. Aguero satte inn sitt tredje for dagen i det 71.minutt, men var korrekt avblåst for straffe. I det 75.minutt var det innbytter Tarkowskis tur til å prøve seg, men midtbanespillerens hodestøt var for svakt og Bravo fikk en enkel jobb med å avverge. Kampens sluttminutter bød på spenning der Boyd (87′) og Arfield (88′) prøvde seg før fire tilleggsminutter ble lagt til. Burnley ville mest og satte inn det de hadde mot City-feltet, Ashley Barnes (95′) kom nærmest på overtid av overtiden med et brassespark som gikk rett på keeper Bravo.

Burnley: Robinson; Lowton, Keane, Mee, Ward; Gudmundsson (Tarkowski 43), Marney (Arfield 40), Defour (Barnes 80), Hendrick, Boyd; Vokes.
Innbyttere: Pope, Flanagan, Kightly, Barnes, Gray
Gule kort: Marney 35, Lowton 67

Manchester City: Bravo, Sagna, Clichy, Kolarov, Otamendi, Fernando, Fernandinho, Sterling (Sane 57), Toure, Nolito (De Bruyne 78), Aguero (Navas 89).
Innbyttere: Caballero, Zabaleta, Navas, Silva, Iheanacho.
Gule kort: Otamendi 45+4, Aguero 71, Nolito 74

Tilskuere: 21794
Dommer: Andre Marriner